A járvány második hullámában a vírus terjedésének megfékezésére újabb szigorú intézkedéseket vezettek be, egyebek mellett korlátozták a gyülekezést, a rendezvények szervezését. A rendelet szerint a vallási közösségek szertartásai az adott vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg; a kormány azt kérte, hogy az általános szabályokat vegyék figyelembe.
2020-11-13 |
A legtöbben csak írásban vizsgáznak az idei érettségin a koronavírus járvány miatt. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője, az oktatásért felelős koronavírus-akciócsoport tagja azt kéri a református iskoláktól: ha megoldható, ne osszanak be 60 év feletti és krónikus beteg pedagógusokat felügyelőtanárnak.
2020-04-21 |
A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnöksége a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése miatt a pünkösdkor esedékes konfirmációi ünnepi alkalmak elhalasztását javasolja mindaddig, amíg a feltételek nem biztosítottak. A konfirmáció időpontjának meghatározása gyülekezeti hatáskör és az egyházközség elnökségének egyéni felelőssége. Dr. Gaál Sándort, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesét hallják.
2020-04-17 |
Lehet-e online presbiteri gyűlést tartani a veszélyhelyzet idején? Videókonferencián ülésezik-e majd a Zsinat? A koronavírus járvány miatt felmerülő jogi kérdésekre keressük a választ Veres Lajossal, a Magyarországi Református Egyház zsinatának jogtanácsosával.
2020-04-07 |
Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány a koronavírus elleni védekezés miatt. Összhangban a kötelező intézkedésekkel a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöksége a következő felhívást teszi közzé:
2020-03-12 |
Najla Kassab, a Református Egyházak Világközösségének elnöke is itt volt a Magyar református Egység Napján, képviselve a Krisztusban való egységünket és összetartozásunkat. Részt vett a Magyar Református Egyház Zsinati ülésén, valamint május 18-án a nagyszínpadon köszöntötte a több ezer résztvevőt. A megnyitó után készített vele interjút Buzás Bori, a tolmács Gonda László az egységnap programszervezője volt.
2019-05-19 |
A magyarság megmaradás a tét Kárpátalján, többek között erről beszélgettünk Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspökkel. A riporter Buzás Bori.
2019-05-19 |
A református egységhez csatlakozott az amerikai Krisztus Egyesült Egyháza Kálvin Egyházkerülete. Krasznai Csaba püspökkel Buzás Bori beszélgetett.
2019-05-19 |
Témánk az Egységünnep Debrecenben. Összeállításunkban Csomós József tiszáninneni református püspökkel, és Ábrám Tibor főgondnokkal beszélgetünk. A riporter Kojsza Péter és Sike Gábor.
2019-05-19 |
Tizedik születésnapját ünnepelte a reformátusság a Magyar Református Egység kinyilvánításának Debrecenben. A kétnapos programot a zsinati ülés vezette fel, amelyet a Nagytemplomban tartottak. Ezt követően beszélgettünk a zsinat világi elnökével, Huszár Pállal, aki meghatottan nyilatkozott a reformátusok nagy ünnepéről. A riporter Sike Gábor.
2019-05-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh