Kissné Dr. Mogyorósi Pálma, a Magyar Református Egyház zsinati iroda egyházzenei igazgatóságának kántorképzési referense – egyben a nyíregyházi gyülekezet kórusvezetője is - elmondta: szerteágazó a kántor feladata a gyülekezet életében.
2023-05-15 |
A horvátországi magyar reformátusok megosztottságának felszámolása is célja a következő zsinati ciklusnak a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház - erről beszélt az Európa Rádiónak Ódor Balázs, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalának Kárpát-medencei és Külügyi Osztályának vezetője.
2023-05-04 |
Papp Kornél számos feladatot lát maga előtt: rövidtávon több száz új tagot szeretne bevonni az egyesületbe, erősíteni a református pedagógusok érdekképviseletét, ezt kiterjesztenék a hittanoktatókra is, és új elemként a tanárok mellett kifejezetten a református iskolák intézményi szintű érdekképviseletét is felvállalná az Országos Református Tanár Egyesület.
2022-12-20 |
Pontosan mi is a feladata egy főgondnoknak? Mai vendégünk Molnár János tiszántúli főgondnok, a zsinat presbiteri elnöke, akitől azt is megkérdezzük, Balog Zoltán vagy Fekete Károly püspökkel könnyebb együtt dolgoznia?
2022-10-18 |
Sokkal nagyobb szerepe és felelőssége van a református egyháznak a magyar társadalomban, mint azt elsőre gondolnánk – mondta megválasztása után Molnár János, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának új világi elnöke.
2021-02-19 |
Balog Zoltán dunamelléki püspököt választották a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnökévé az egyház február 17-i zsinatán Budapesten. A református egyház lelkészi vezetőjét a négy egyházkerületet vezető püspök közül választotta meg titkos szavazással az egyház döntéshozó testülete, a lelkészi és világi tagokból álló 100 tagú zsinat.
2021-02-19 |
Szerdán délelőtt tartja alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház Zsinata. Ekkor szavaznak majd arról is, hogy ki legyen az elnök lelkész, és ki legyen az egyház világi elnöke. De kik szavazhatnak? Hogyan zajlik a voksolás? És mi történik, ha szavazategyenlőség alakulna ki? A részletekről Keszthelyi Zsolt, a Zsinati Hivatal Jogi Osztályának vezetője számolt be az Európa Rádiónak.
2021-02-17 |
A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának munkatársai február végéig várják a Diakóniai Díjakra jelölt személyek, intézményi és gyülekezeti szolgálók felterjesztését. A református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végzőket a Zsinat diakóniai díjakkal ismeri el. Az egyházközség munkájában fáradhatatlan gyülekezeti tagokat Kiss Ferenc Díjra, az intézményes szolgálatban kiemelkedő munkatársakat pedig Juhász Zsófia Díjra terjeszthetik fel február 28-ig.
0:00
0:00
2021-02-10 |
A járvány második hullámában a vírus terjedésének megfékezésére újabb szigorú intézkedéseket vezettek be, egyebek mellett korlátozták a gyülekezést, a rendezvények szervezését. A rendelet szerint a vallási közösségek szertartásai az adott vallási közösség döntése szerint tarthatóak meg; a kormány azt kérte, hogy az általános szabályokat vegyék figyelembe.
2020-11-13 |
A legtöbben csak írásban vizsgáznak az idei érettségin a koronavírus járvány miatt. Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője, az oktatásért felelős koronavírus-akciócsoport tagja azt kéri a református iskoláktól: ha megoldható, ne osszanak be 60 év feletti és krónikus beteg pedagógusokat felügyelőtanárnak.
2020-04-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt