Teljesen átalakul a szakképzési rendszer Magyarországon
meg kell felelnie a negyedik ipari forradalom kihívásainak
2019-10-03 |
...
Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményében, a Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumban.

Teljesen átalakul a szakképzési rendszer Magyarországon. Annak ugyanis meg kell felelnie a negyedik ipari forradalom kihívásainak; a szakmai képzés fejlesztését az új szakképzési struktúra mellett a lemorzsolódás csökkentésének új rendszere, valamint új ösztöndíjrendszer is támogatja majd. Ezt Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára mondta a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetésekor. Miskolcon is arra törekednek a szakemberek, hogy a gazdaság igényeihez idomuljon a szakképzés, és a munkaerőpiacon értékes és használható szakképesítések legyenek a képzési kínálatban egy sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, egymásra épülő rendszerben.

A Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumban Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át. A Miskolci Szakképzési Centrum  tagintézményében  kialakított   teret  a digitális világ legkorszerűbb eszközeivel szerelték fel. A Centrum részt vesz a "21. századi szakképző iskolák" elnevezésű országos fejlesztési programban. Ennek részeként négy tagintézményében összesen 6,5 milliárd forint értékű informatikai és infrastrukturális fejlesztés valósul meg, melynek célja a minőségi, modern szakképző környezet megteremtése, a szakképzés vonzerejének növelése, ezzel is biztosítva  a gazdaság számára a szükséges, képzett munkaerőt. A szakképzéshez kapcsolódó fejlesztésekről Kiss Gábor kancellárral beszélgetünk.

Kiemelés:Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt