Első lépésként megnyitották a Kreatív Szalont a DSZC Kreatív Technikumban, itt végzős fodrász és kozmetikus tanulók nyújtanak szépészeti szolgáltatásokat. Később más iskolákban és képzési területeken is terveznek hasonló programokat. Harmati-Egri Katát, a centrum vállalkozásfejlesztési koordinátorát hallják.
2022-03-24 |
Évről évre egyre több fiatal választja a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláit, és egyre több diák érkezik a város és Hajdú-Bihar megye határain túlról, akár Szabolcsból, Békésből, Szolnok vagy Borsod megyéből. A nagy járműipari beruházások nyomán még inkább megerősödött ez a tendencia.
2022-03-04 |
A Debreceni Szakképzési Centrum 11 intézményébe is február 18-áig küldhetik el jelentkezésüket a végzős általános iskolások. A diákok százféle képzés között válogathatnak. Természetesen vannak olyan szakmák, amelyek keresettebbek a munkáltatók körében, mint például az autógyártáshoz kapcsolódó vagy az elektronika, az informatika, a gépipar, de a vegyipar, és ma már az építőiparhoz kapcsolódó szakismeretek.
2022-02-18 |
A fiatalok piacképes végzettséget tudnak szerezni a legkülönfélébb ágazatokban, érettségizhetnek, és akár a későbbi felsőfokú továbbtanuláshoz is jó alapokat kapnak. A lehetőségekről és a legfontosabb felvételi tudnivalókról, határidőkről Farmasi József, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese tájékoztatott.
2022-02-04 |
A 2021-es év a Debreceni Szakképzési Centrum számára sem volt könnyű. A járvány leginkább a beiskolázási kampányt írta át, az iskolai nyílt napokat, a szakmák személyes bemutatását az online térbe kellett áthelyezni. Ennek ellenére szeptemberben mintegy tizedével több diákkal tudta kezdeni a tanévet a DSZC. Az új tanulók toborzása az új évben is aktuális feladat. Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója nyilatkozott rádiónknak.
2022-01-07 |
Ezek a kurzusok diplomára épülnek és több terület közül lehet választani. Új, most induló lehetőség a roma társadalomismeret, aminek különlegessége, hogy nem csak pedagógusoknak elérhető, hanem gyakorlatilag bármilyen felsőfokú oklevéllel lehet rá jelentkezni. A négy féléves továbbképzés fontos társadalmi problémák megoldásához, a romák gyülekezet, iskolai, közösségi integrációjához adhat megalapozott szakmai hátteret, tudást.
2020-08-05 |
Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményében, a Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumban.
2019-10-03 |
Új tanműhelyt adtak át a Patak utcán, Miskolcon, valamint szakképzési együttműködési megállapodást kötött a ÉMÁSZ Hálózati Kft., illetve a Miskolci Szakképzési Centrum. Az együttműködési megállapodás fő célja, a villanyszerelő tevékenységéhez szükséges munkaerő utánpótlás nevelése, megfelelő minőségű és mennyiségű, jól képzett munkaerő biztosítása. Az ünnepségen riporterünk, Póczos Nikolett járt, aki elsőként egy diákkal beszélgetett, hogy hogyan fogadták osztálytársaival az új műhelyt.
2019-10-02 |
Ma már szinte minden szakma hiányszakma, éppen ezért az a cél, hogy vonzóvá tegyék azokat. Dr. Vinnai Győző, országgyűlési képviselő, a Parlament Kulturális Bizottságának tagja beszélt rádiónknak az átalakulásról.
2019-05-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt