Rendhagyó pályaorientációs programmal készül a Miskolci Szakképzési Centrum a nyolcadikos diákok döntésének megsegítésére. A tervek szerint online felvételi előkészítőt indítanak magyar és matematika tantárgyakból. A nyílt napokat is az online térben rendezik meg és Karriertervező kiadvánnyal is készülnek. Kiss Gábort a Miskolci Szakképzési Centrum kancelllárját hallják.
2020-11-14 |
Ez az oktatási rendszer most szeptemberben már elindult, amelynek a lényege, hogy lehetőleg minél több időt töltsön gyakorlattal a fiatal. A gyakorlati helyet biztosító vállalkozások majd a következő tanévben fognak ebbe bekapcsolódni. Az alelnök szerint ennek segítésében a kamaráknak is nagy szerepük lesz.
2020-10-01 |
A munkaadók, kisebb-nagyobb vállalatok, cégek részéről óriási az igény a piacképes végzettséggel rendelkező szakemberek iránt, és köztudott, hogy egy jó szakma biztos megélhetést kínál. Ezért a DSZC képzései azoknak az érettségizett fiataloknak is jó lehetőséget kínálnak, akik most nem kerültek be egyetemre, főiskolára.
2020-08-16 |
Ez a négy iskola a Kandó Kálmán Informatikai Technikum, az Andrássy Gyula Gépipari Technikum,a Szemere Bertalan Technikum és Szakképző iskola, és a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium. A megújulás során egységesítik a centrum oktatási palettáját is, emellett modern laboratóriumokat, iskolákat, tantermeket, közösségi termeket alakítanak ki a diákok számára.
2020-07-26 |
A koronavírus járvány nem csak a tanévet, az iskolai oktatás módját is átírta, a vizsgák rendszerét a veszélyhelyzethez kellett igazítani. A gyakorlatorientált szakmai képzések esetén ez talán még nagyobb kihívás volt, mint általában. A gazdaság újraindulásához nagy szükség van a felkészült munkaerőre, ezért a Debreceni Szakképzéséi Centrum tagiskoláiban is arra törekedtek, hogy le tudják zárni a végzős diákok a tanulmányaikat és megszerezhessék a szaktudásukat igazoló bizonyítványokat. Ehhez nagy segítséget nyújtottak a gyakorlati oktatásban résztvevő partner cégek, vállalkozások is.
2020-06-10 |
A járvány után a gazdaság újraindításához az eddigieknél is nagyobb szükség lesz jól képzett szakemberekre. Ezért is fontos, hogy a Debreceni Szakképzéséi Centrum végzős fiataljai sikerrel zárják tanulmányaikat és megjelenjenek a munkaerő piacon.
2020-05-01 |
Miskolc az első helyszíne a 21. századi iskolák programnak. Ennek részeként, nemzetközi példák alapján, infrastrukturális fejlesztést indítanak négy miskolci iskolában. A Miskolci Szakképzési Centrum hat és fél milliárd forint kormányzati támogatást kapott az iskolák épületeinek és felszereltségének korszerűsítésére. A szakképzés átalakításával párhuzamosan az iskoláknak is igazodniuk kell az új rendszerhez, ami szükségessé teszi a szakképző iskolák fejlesztését. Április 3-án pedig az általános iskolásokat szólítja meg a Szakmák éjszakája. A témával kapcsolatban Kiss Gábort, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárját hallják.
2020-03-12 |
Mintegy 100 kárpátaljai fiatalt képez 6 szakmában a Mátészalkai Szakképzési Centrum. Rostás János, az intézmény kancellárja rádiónknak elmondta: hároméves munka eredménye, hogy idén elindulhatott a képzésük, amelynek részeként Ukrajnában érettségizett fiatalokat látnak vendégül. Ez egy vegyes képzési rendszer, ami jelenleg OKJ-s képzést biztosít hazánkban, míg Ukrajnában tanúsítványt kapnak a fiatalok.
2020-03-12 |
Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményében, a Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumban.
2019-10-03 |
Új tanműhelyt adtak át a Patak utcán, Miskolcon, valamint szakképzési együttműködési megállapodást kötött a ÉMÁSZ Hálózati Kft., illetve a Miskolci Szakképzési Centrum. Az együttműködési megállapodás fő célja, a villanyszerelő tevékenységéhez szükséges munkaerő utánpótlás nevelése, megfelelő minőségű és mennyiségű, jól képzett munkaerő biztosítása. Az ünnepségen riporterünk, Póczos Nikolett járt, aki elsőként egy diákkal beszélgetett, hogy hogyan fogadták osztálytársaival az új műhelyt.
2019-10-02 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt