A Debreceni Szakképzési Centrum oktatói és diákjai a világ több országában szerezhetnek tapasztalatokat különböző programoknak, partneri együttműködéseknek köszönhetően.
2024-02-23 |
A Mozdulj Debrecen! egészséges életmódot, sportot népszerűsítő komplex mozgalmán belül ettől a tanévtől indult el az iskolai alprogram. Felmérések bizonyították, hogy a cívisváros diákjai közül is sokan küzdenek mozgásszervi problémákkal, gerincferdüléssel, túlsúllyal. Hogy felvegyék ezzel a küzdelmet, a csatlakozó intézményekben a képzett koordinátorok segítségével heti kétszer tartanak foglalkozásokat, speciális tornaórákat a jelentkező fiataloknak. A Mozdulj Debrecen! suliprogramjában a Debreceni Szakképzési Centrum és tagiskolái is részt vesznek.
2024-02-02 |
A Debreceni Szakképzési Centrum munkatársai Karrierhetet szerveznek a tagintézményekben. A programokon az ipari partnerekkel összefogva egyrészt a cégeknél valós környezetben, másrészt az iskolák falain belül szeretnék bemutatni diákjaiknak, milyen lehetőségek várják őket választott pályájukon a szakmai végzettség megszerzése után. A DSZC Kreatív Technikuma volt az egyik első, ahol a Karrierhetet megtartották.
0:00
0:00
2024-01-12 |
A Debreceni Szakképzési Centrum és iskolái számára eredményekben gazdag volt a 2023-as esztendő. A diákok létszáma tovább emelkedett, az intézmény együttműködése ipari partnereivel megerősödött és több fejlesztés valósult meg, illetve jelentős infrastrukturális beruházások alapjait tették le. Az előző év nehézségei után nyugodtabb volt a működés. Szakmai területen is előrelépés történt- értékelte az évet Tirpák Zsolt kancellár.
2023-12-29 |
A nyár sikeres és sűrű volt a Debreceni Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében. Itt rendezték meg, immár 3. alkalommal azokat a táborokat, ahová a 10-14 éves korú általános iskolásokat várták.
2023-09-22 |
11 intézményben kezdődött az oktatás, a 9. évfolyamra 1700-nál is több diák jutott be. A fiatalok 18 ágazatra, technikumokban 23, szakképző iskolákban 25 szakmára jelentkezhettek. Velük együtt már 11.300 diák tanul a DSZC rendszerében.
2023-09-08 |
12 ezer diák tanult a hálózathoz tartozó 11 iskolában. A létszám folyamatos bővítése és az infrastrukturális fejlesztések mellett a minőségi oktatás erősítése volt fókuszban. Ebben a tanévben az intézmények fenntartásában külön kihívást jelentett a gazdasági válság és az energiaárak drasztikus drágulása, ami a működés átszervezését vonta maga után.
2023-06-30 |
A Debreceni Szakképzési Centrum és az intézmény Digitális Közösségi Alkotóműhelye immár harmadik alkalommal hirdette meg speciális nyári táborait. Ezúttal háromféle témakörben, 4 turnusba várják a 10-14 éves általános iskolásokat. A létszámkeret egy-két nap alatt betelt, ez is mutatja milyen népszerű a program. És ez nem csak annak köszönhető, hogy a bejutott gyerekek számára ingyenes a részvétel.
0:00
0:00
2023-05-19 |
Az iskolás évek nem csak a tanulásról szólnak a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeiben. Számos tevékenység, köztük például a sport is segíti a diákok személyiségének, tehetségének fejlesztését, az egészséges életmódra nevelést, a közösségek megerősítését.
0:00
0:00
2023-03-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt