Tizennégy bemutató a Szegedi Nemzeti Színházban
Orwell legendás 1984-ét is bemutatják
2019-05-23 |
...
Az ideihez hasonlóan tizennégy bemutatóval várja a közönséget a következő évadban a Szegedi Nemzeti Színház. Alföldi Róbert Bulgakov-produkciójával kezdődik az új szezon szeptemberben.

 

Barnák László főigazgató az Európa Rádiónak elmondta, ezt követi a többi között Horgas Ádám rendezése, a Színházi bestiák, de Puccini két egyfelvonásosa, a Gianni Schicchi és A köpeny, majd Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea Időfutár című színműve is színpadra kerül.

A nagyszínházban közben egy igazi különlegességre is készülnek majd, Orwell legendás 1984-ét mutatják be. Örökösei Magyarországon először a szegedi színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását.

A főigazgató azt is elárulta, a 2019/20-as műsorkínálatot, az eddigi visszajelzések alapján, a nézők igényeihez igazodva, szakmai szempontok figyelembevételével, országosan, sőt világszerte elismert alkotók közreműködésével állítottak össze.

Hozzátette, az idei évadban egyébként kiemelt cél volt, hogy növeljék a nézőszámot, és hogy a szakma is nagyobb figyelmet tanúsítson a színház iránt. Ezt úgy sikerült elérniük, hogy magas szakmai színvonalú előadásokat hoztak létre és nyitottak a fiatalok felé is.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt