A „Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány” munkatársai dokumentumfilmet készítettek arról, hogyan élnek utcán, udvarokon kutyák és macskák és mit tudnak az érdekükben tenni az állatvédő szervezetek. Most elkészült a dokumentumfilm második része, amelyben a civil állatvédő egyesületek és az alapítvány munkájának bemutatása mellett a megelőzéssel is foglalkoznak. A szakemberek, önkéntesek egy állatvédelmi tervezetet is készítettek, amelyet egyeztettek az állatvédelmi miniszteri biztossal.
2021-03-12 |
Már nagyon készül a „Várj míg sötét lesz” című kamarai bemutatójára Gyuris Tibor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésze, aki a próbák mellett is állandóan alkot. Eddig három kötete jelent meg, s most is egy színházi emlékiraton dolgozik, amely a tervek szerint idén nyárra már el is készülhet. Ebben a könyvben visszaemlékezések lesznek és olyan kulisszatitkok, amelyről eddig a színház látogatók nem értesülhettek.
2021-02-28 |
A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Közgazdaságtudományi Szakbizottsága mutatta be az Erdély. Tér, Gazdaság és Társadalom című kötetet. A mű a 2000-es években megkezdett monografikus munka egy következő állomásának eredményeit mutatja be 29 szerző tollából 23 fejezetben.
2020-12-16 |
Hazatérés a címe F. Balogh Erzsébet festőművész október 22-én nyílt kiállításának a Miskolci Galériában. A miskolci születésű alkotó tárlatát a megnyitón Bukta Imre ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
0:00
0:00
2020-10-28 |
Több debreceni állatvédő egyesülettel közösen dokumentumfilmet készített a Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány. A film az állatvédők egy hétvégi napját, illetve a hazai állattartást mutatja be. A cél, hogy összefogással, közösen segítsenek a rászoruló állatokon. Emellett elindítottak egy adománygyűjtést is, amelyhez december 20-ig lehet csatlakozni.
2020-10-28 |
A XX. század klasszikus magyar íróinak futball élményeit, fociról szerzett tapasztalatait és meccseit veszi számba az Ady stoplisban című könyvében Csillag Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa. A tavaly megjelent kötetből kiderül, hogy hol rúgta a bőrt Ady Endre, hogyan került egy focimeccs miatt veszélybe Rejtő Jenő nászútja, vagy hogyan vélekedett Karinthy a számára értelmezhetetlen kezezésről. A könyvet az újhelyi Kazinczy Múzeum Kávéházi délutánok című eseményén mutatta be a szerző.
0:00
0:00
2020-09-22 |
A sorozatban már többek között Hugonnai Vilmáról is olvashattak a hat évnél idősebb gyermekek. Kertész Edina a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében mutatta be könyvét a Szabó Magda Emlékházban.
2020-09-20 |
A Csokonai Színház előadásai rendkívül szigorú járványügyi protokoll betartásával zajlottak, a későbbiek folyamán pedig még kevesebb nézőszámmal, nagyobb távolságtartással hirdetik a jegyeket. A tervezett programok, mindig az aktuális járványügyi intézkedésekhez igazodva változnak, a friss információkat a színház honlapján érhetik el az érdeklődők.
2020-09-15 |
Édes Charity, Kripli, Szaffi, Funny Girls, Napsugár fiúk, Bogáncsvirág, Új stílusgyakorlatok – csak néhány előadás, amivel az új évadban készül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.
2020-09-09 |
Soha nem látott dokumentumokat is bemutat a Reformátusok és Trianon című ismeretterjesztő film. Magyarország és egyben Közép-Európa legnagyobb protestáns felsőoktatási intézményeként a Károli Gáspár Református Egyetem kiemelten fontosnak tartja a magyar református identitás erősítését. Ennek jegyében készítette el az egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetén belül működő Reformáció Öröksége Műhely a Reformátusok és Trianon című harmincperces ismeretterjesztő filmet. A film forgatókönyvíró-rendezője Ablonczy Bálint, a Reformáció Öröksége Műhely vezetője volt.
2020-06-05 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt