Több száz fiatalt szólítottak meg
Az őszre és az iskolakezdésre is nagy tervei vannak az alapítványnak
2019-08-26 |
...
Több száz fiatalt szólított meg Szegeden és az ország több pontján idén nyáron az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Számos programra és táborba kaptak meghívást, amiből az látszik, hogy az oktatási intézmények is egyre fontosabbnak tartják az állatvédelmet.

Balogh Ernő, az alapítvány alapítója az Európa Rádiónak elmondta, több állatvédelmi kitelepülésük, állateledel gyűjtési akciójuk volt, amelyek segítségével a rászoruló állattartókat támogatták. Az alapítvány az állatvédelmi oktatás mellett, az ivartalanításra is kiemelt hangsúlyt fektet, így több állat ivartalanításában is részt vettek az ország több pontján. Állatorvosokat vontak be az akciósorozatokba, így Budapesten és Székesfehérváron is van együttműködő partnerük.

Természetesen Gomba cica is nagyon sok rendezvényen jelen volt, őt Szeged külterületéről mentették meg. Majdnem kiszáradt, de a segítségnek és az állatorvosi beavatkozásnak hála, megmenekült. Az egész testét ellepte a gomba, egy szőrszála sem maradt, több mint három hónapig elkülönítve kellett kezelni. Mára szép cica lett, az alapítvány örök védence.

Az őszre és az iskolakezdésre is nagy tervei vannak az alapítványnak. Ami biztos, hogy az oktatást, az ivartalanítást, a tanácsadói és informálási tevékenységet továbbra is végzik, és bíznak abban, hogy egyre több állatbarát megismeri és elismeri a munkájukat.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt