Az Önkéntes Katonai Szolgálat során azon fiatalokat célozzák meg, akik még nem döntöttek a tovább tanulási vagy munkaerőpiaci lehetőségeikről.
2022-09-09 |
Korábban hajléktalanoknak segített, de az orosz-ukrán háború kitörésekor tudta, érezte, most is segítenie kell. A határhoz még nem tudott elmenni, de Budapesten már több helyen segített, a legtöbbet a repülőtéren. Volt, hogy saját autójával vitt el egy ukrán családot egy szállásra, majd másnap vissza a repülőtérre. Azt mondja, lelkileg nem, de fizikailag fárasztó a menekülteket segítő munkája.
0:00
0:00
2022-06-22 |
A covid okozta válsághelyzet miatt, mivel segítő szakmában dolgozik, ingyen utazhatott Tulipán Tünde. Úgy érezte, ezt nem csak pihenésre akarja felhasználni, hanem vissza is akar adni belőle, ezért döntött úgy, hogy önkétesként segíti az ukrán menekülteket. Szegeden él, Záhonyba öt óra az út vonattal - de nem sajnálta az idejét, mert segíteni akart. Azt mondja, Záhonyban érezte meg azt először, hogy milyen jó is önkéntesen is segíteni.
2022-06-20 |
A háború kitörésekor eldöntötte, önkéntesként szeretné segíteni az ukrán menekülteket Nyékes Borbála. Több szervezethez jelentkezett önkéntesnek, végül a Magyar Református Szeretetszolgálathoz hívták, a budapesti repülőtérre. Volt egy család, akit saját otthonában szállásolt el egy éjszakára. A segítségnyújtásról, az emlékeiről és a motivációjáról is beszélgettünk Nyékes Borbálával.
2022-06-19 |
A Szeretethídnak azonban most speciális tematikát, címet és célt adtak: Szeretethíd Kárpátaljáért. A hagyományos szociális vagy környezetvédelmi akciók mellett ezúttal külön hangsúlyt kapnak azok a kezdeményezések, amikkel az ukrajnai háború menekültjeit segítik a csatlakozó református közösségek.
2022-05-05 |
10 éves a PET Kupa környezetvédelmi akció, amelynek célja élő vizeink védelme, a vízi sportok népszerűsítése és a közösségépítés. Idén nyáron is vízre szállnak a PET kalózok és az önkéntesek, hogy megtisztítsák a Felső-Tiszát, a Tisza- tavat és a Bodrogot a műanyagoktól. Bódiszné Hajnal Alíz PET Kupa önkéntessel és helyi koordinátorral az idei versenyről, az akció során kialakult nemzetközi együttműködésről, és az ennek nyomán megvalósuló oktatási projektekről beszélgetünk.
2022-02-16 |
A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház kezdeményezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta. 100 településről 200 projekttel több mint nyolcezren vettek részt a programban; voltak, akik a határon túli magyarlakta területekről csatlakoztak. Ebben az évben Hajdú-Bihar több városában is megmozdultak az önkéntesek.
2021-10-14 |
Gyenes Krisztina, a szervezet ügyvezető igazgatója mesélt az alapítvány munkásságáról, az önkéntesi feladatokról, és legújabb projektjeikről. Kiemelte, hogy habár mindenkinek ajánlja az önkéntesség kipróbálását, azonban ezt a tevékenységet sem szabad félvállról venni, így azt javasolja, hogy az érdeklődők először kicsiben kezdjék és próbálják ki magukat. Minden más kiderül a következő beszélgetésből.
2021-10-09 |
Fekete Éva hat évvel ezelőtt álmodta meg a nyíregyházi közösségi teret a Labor Cafe-t. Igyekeztek mindenki számára nyitottá tenni a helyszínt, s igyekeztek minél több „jóság hidat” építeni emberek és szervezetek között. Fekete Éva az eltelt időszakról, a változásról, a jótékonysági akciókról és a jövőbeli tervekről is beszélt rádiónknak.
2021-09-03 |
Kiválóan helyt álltak az önkéntesek az elmúlt időszakban a miskolci mentőállomáson. Az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete, valamint a Miskolci Mentőállomás vezetősége köszönetet mondott a koronavírus-járvány idején szolgáló önkénteseknek, akik elsősorban a mintavételek koordinálásában, lebonyolításában segédkeztek hónapokon keresztül.
2021-06-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt