A Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Ifjúsági önkéntes közösségek hálózata” című programja keretében olyan ifjúsági önkéntes hálózat alakult ki, amely 15 ezernél is több fiatalnak adott lehetőséget arra, hogy a középiskolai közösségi szolgálat után folytathassák az önkéntességet.
2021-04-08 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesek jelentkezését várja az idei Szeretethid elnevezésű programjára. Olyan magánszemélyek és közösségek jelentkezését várják, akik saját lakókörnyezetükben szívesen végeznének önkéntes tevékenységet. A Szeretethíd a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik legnagyszabásúbb programja, melyet idén május 14-15-én szerveznek meg. Az elmúlt évben a világjárvány ellenére is több ezer önkéntes építette a Szeretethidat, a veszélyhelyzet számos új segítő feladat ötletét adta, ilyen volt például a bevásárlás az egyedülálló időseknek. A miskolci Lévay József Református Gimnázium tanulói és a TIREK ifi csapata rendszeresen részt vesz a programban- mondta rádiónknak Győri Judit a Szeretethíd koordinátora.
2021-03-31 |
A Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke reméli, annyira drámai helyzet nem is áll majd elő, hogy szükség legyen a laikusok segítségére. A covid osztályon dolgozó orvos arról is beszélt az Európa Rádiónak, hogy hogyan lehet feldolgozni egy covid osztály nehézségeit, például az elhunytakat. Utóbbi komoly probléma napjainkban, hiszen már hatpercenként meghal valaki itthon covid fertőzésben, és világviszonylatban is, lakosságarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember koronavírus miatt. Csilek András infektológussal, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökével beszélgetünk.
2021-03-25 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020. december 5-én, az Önkéntesség Világnapja alkalmából díjjal ismerte el a megyében kiemelkedő tevékenységet végző önkénteseket. „Az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntese 2020” díjat hárman érdemelték ki. A címre a megyében működő civil, for- és nonprofit szervezetek, a megyében működő intézmények, a helyi önkormányzatok polgármesterei valamint magánemberek is beküldhették ajánlásaikat. A szakmai zsűri elé számos jelölés érkezett, ennek alapján hozták meg döntésüket. A díjról, és az önkéntes munka fontosságáról Jernei Péterrel, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetőjével beszélgettünk.
2020-12-16 |
Megkötötte szerződését az 500. önkéntes területvédelmi tartalékos katona Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Tizenöt tartalékos katona írta alá szerződését a Magyar Honvédség miskolci toborzó irodáján, vállalva ezzel, hogy tanulmányaik vagy munkájuk mellett honvédelmi feladatokból is kiveszik a részüket. Köztük volt az 500. szerződő, Grasalkovits Kinga végzős egyetemi hallgató is, elköteleződésével fontos mérföldkőhöz juttatva a régiós toborzást. „A néhány éve folyó haderőfejlesztés miatt a honvédség tárt karokkal várja a műszaki végzettségű fiatalokat is, akik változatos beosztásokban tudják nálunk hasznosítani a tudásukat– mondta Nagy Géza őrnagy, a miskolci toborzó iroda vezetője.
2020-12-02 |
A Buday Barnabás evangélikus esperes, Madaras Péter, a Cine-fest programigazgatója, valamint Szolyák Péter, a Herman Ottó Múzeum igazgatója alkotta zsűri dönti majd el a beérkezett jelölések közül, ki az a három személy, aki az év Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntese elismerésben részesül. A javaslatokat november 30-áig várják. További részletek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szakmai vezetőjétől, Jernei Pétertől.
2020-11-27 |
Már lehet regisztrálni a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű önkéntes ifjúsági akcióra, amelyet idén október 8. és 11. között tartanak. A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös, háromnapos programjának célja, hogy népszerűsítse az önkénteskedést a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok körében.
2020-10-02 |
Októberben megtartják a tavasszal elhalasztott Szeretethíd református önkéntes napokat, főleg szabadtéri feladatokat végeznek majd el az önkéntesek, de a vírushelyzet miatt idén online is segíthetnek a jelentkezők. Szabadtéri akciókkal és további kreatív online megoldásokkal október 9-11. között megtartják a tavasszal elhalasztott Szeretethíd programot.
2020-09-29 |
Négy nap alatt csaknem ezer zsáknyi, vagyis több mint öt és fél tonna hulladéktól szabadították meg az I. Bodrogi PET Kupa önkéntesei a folyót, de még jócskán maradt takarítani való. A Sárospataktól Tokajig tartó hulladékgyűjtési akció résztvevői megismerkedtek a Bodrog-menti települések értékeivel is.
2020-09-16 |
A Bodrogra költözött a tavaly a Tiszán szinte példátlanul kitartó önkéntes munkát végző Párdy Bence, aki 2019-ben fél év alatt egyedül hét tonnányi szeméttől, főleg PET palacktól szabadította meg a szőke folyót. Most Sárospataknál immár a támogatói felajánlásaiból megépített tutajjal szállt vízre és tervei szerint szeptemberig takarítja a Bodrog-partot.
2020-06-17 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt