Új elnöke van a Miskolci Területi Bizottságnak
Augusztus 1-jével Kaptay György professzor, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) levelező tagja tölti be a posztot
2020-09-14 |
...
A korábbi elnök, Roósz András kitöltötte kétszer három éves mandátumát, ezért írtak ki pályázatot a pozíció betöltésére. A leköszönő elnök, aki egyébként az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar egyetemi tanára érdeklődésünkre elmondta, többen is gondolkoztak azon, hogy jelentkeznek, de különböző okok miatt – egyéb elfoglaltság, nem miskolci lakhely – végül eltekintettek a pozíció megpályázásától.

Háromévente a teljes területi bizottsági tisztségviselői kart újraválasztják: először a 75 munkabizottság elnökeit és titkárait, majd a 16 szakbizottság elnökségét. Utóbbiak – kiegészülve mások mellett a megyei és akadémiai köztestületi képviselőkkel, az egri és a Miskolci Egyetem rektorával – választották meg az új elnököt.

Roósz András egyébként úgy összegzett: vezetése alatt rengeteg programot rendeztek meg. – A munkabizottságok több mint kétszáz rendezvényt szerveztek. Fő célunk az ismeretterjesztés; a MAB Klubok során olyan előadók, mint például Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, vezető kutatók beszéltek a legújabb felfedezésekről közérthető módon. A tudomány népszerűsítése és az áltudományokkal szembeni fellépés előtérbe került az elmúlt hat évben. Úgy gondolom, többé-kevésbé ezt sikerült is megvalósítanunk – fogalmazott.

Az alelnököknél nem történt változás, Kaptay György Berkő Pétert, Gréczi-Zsoldos Enikőt és Loboczky Jánost kérte fel a munkára. A tudományos titkári pozícióban Csák Csillát, Jakab Nóra váltotta. A klubtanács elnöke pedig Szabó-Tóth Kinga helyett Fazekas Csaba egyetemi docens lett. Az új elnök rádiónknak elmondta, hogyan jutott el idáig és miként tervezi a MAB jövőbeli programjait.

fotó: minap.hu

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt