Az a fontos, hogy a legjobbak válasszák a pedagógus pályát, hiszen ők azok, akik a szülők mellett a legtöbb időt töltik a gyerekekkel és másodsorban rajtuk áll a fiatalok nevelésének sikere – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Kovács Béla, egykori pedagógus emléktábla avatásán Tolcsván.
2023-04-27 |
Gécziné Nagy Mária a hagyományok megtartásával, de új célok meghatározásával kívánja vezetni a 19 éves szervezetet, amely országosan is jegyzett, ismert és elismert közösség. Tudományos konferenciáik, gombafesztiváljuk nagy érdeklődésre tart számot, eddig megjelent könyveik is nagy sikert arattak a laikusok és a szakmabeliek körében is.
2023-03-20 |
Sokkal nagyobb szerepe és felelőssége van a református egyháznak a magyar társadalomban, mint azt elsőre gondolnánk – mondta megválasztása után Molnár János, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának új világi elnöke.
2021-02-19 |
Közel háromezren vesznek részt idén is a nyíregyházi kispályás bajnokságban, amelynek az újraindítását már nagyon várják az amatőr labdarúgók, akik hétről-hétre küzdenek egymással. Dajka László a kispályás labdarúgás elnöke rádiónknak elmondta, az ő céldátuma március 22-e, s bízik abban, hogy ekkor újra elindulhat a labda, s ezáltal az élet is a kispályákon.
2021-02-18 |
A következő, hétéves uniós költségvetési időszakban is ugyanannyi forrás jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének, mint az azt megelőzőben, vagyis 150 milliárd forint.
2020-12-25 |
Dr. Stumpf Istvánt politológusként, miniszterelnökséget vezető miniszterként, majd alkotmánybíróként ismerte meg az ország. Hercegkúti születésű lokálpatriótaként és sárospataki öregdiákként azonban soha nem szakadt el szülőföldjétől, sőt mindig segítette a térség sorsának jobbra fordulását. Most egy új szerepben teszi ezt, ugyanis a közelmúltban egyhangúlag megválasztották a Tokaji Borlovagrend elnökének. A Tokaji Borvidék 2012-ben megújult civil szervezetének élén a neves borászt, Szepsy Istvánt váltotta dr. Stumpf István.
2020-12-03 |
Szeptember végétől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadászszövetség elnöke vezeti a megyei Vadászkamarát is Nagy András személyében. Ennek elönye a közös érdekképviselet - mondta az elnök rádiónknak, aki arról is beszélt, hogy a bérvadászatok elmaradása ellenére is átlagos évet zárnak.
2020-10-30 |
A korábbi elnök, Roósz András kitöltötte kétszer három éves mandátumát, ezért írtak ki pályázatot a pozíció betöltésére. A leköszönő elnök, aki egyébként az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar egyetemi tanára érdeklődésünkre elmondta, többen is gondolkoztak azon, hogy jelentkeznek, de különböző okok miatt – egyéb elfoglaltság, nem miskolci lakhely – végül eltekintettek a pozíció megpályázásától.
2020-09-14 |
A következő 2 évben teljesen más logikával kell újraépíteni a szakmát a vírus miatt – ezt nevezte a legfőbb feladatának rádiónknak adott interjújában Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség újraválasztott elnöke. A Szabolcs megyei kötődésű szakember 8 éve áll a szövetség élén és most ismét bizalmat szavaztak neki.
2020-08-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt