Október 14-től új menetrend lép életbe az MVK Zrt.-nél. A jelenlegi rendszer átalakítását a növekvő utasszámok és az egyre magasabb szolgáltatási szint iránti törekvés indokolja. Az új menetrendet a Miskolci Polgármesteri Hivatal Közlekedésszervező Osztálya dolgozta ki.
2023-10-09 |
Február 1-jétől új, de továbbra is egységes szemléletű koncepció szerint látja el a mentőszolgálat az ügyeletet Hajdú-Bihar vármegyében. A rendszer átalakítására szükség volt, ugyanis 1950 óta működött az a forma, amely sem a betegek, sem az ellátó egészségügyi szervezetek számára nem volt ideális.
2023-02-01 |
Drasztikus időjárás-változást, a szélsőséges események gyakoribbá válását, jelentős hűtési energiafelhasználás-növekedést jeleznek előre a Dél-Alföldön a következő évtizedekre a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A Gál Tamás, az Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének egyetemi docense által vezetett kutatócsoport a várható klímaváltozást 13 regionális klímamodell átlaga alapján elemezték.
2023-01-18 |
Rácz Imrével, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szabolcs megyei elnökével beszélgettünk.
2023-01-12 |
Vízmegtartás, csatornarendszerek átgondolása, okos vízkormányzás és főleg a Natura2000res területekre eső szikes tavak, mocsarak, tőzeglápok rekonstrukciója. Ezekre van szükség a Kárpát-medencében ahhoz, hogy újra biztonságos és élhető környezet várja az olyan vizes élőhelyekhez kötődő madárfajokat, mint például a daru, a nagygoda vagy a piroslábú cankó.
2022-11-24 |
Idén novemberben Egyiptomban rendezik meg a ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó csúcstalálkozóját. A Klímacsúcsra készülve a Magyar Természetvédők Szövetsége fiatal aktivistái találkoztak Budapesten Dr. Botos Barbarával, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövettel, hogy kortársaik üzeneteit közvetítsék a magyar döntéshozóknak. Közülük ketten a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának diákjai voltak.
2022-10-28 |
A részletekről Kós Norbert a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Parkolási vezetője számol be.
2022-07-28 |
Az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében indította el az Európai Unió az úgynevezett Alkalmazkodási Missziót. A napokban jelentette be az Európai Bizottság az első körben csatlakozó 118 régió, körzet és város névsorát, 18 tagállamot fog össze ebben a kezdő lépésben a program.
2022-06-16 |
A tavaly tavaszi leállás után nyáron újraindult az élet, de ősszel ismét bezártak a szállodák, kulturális intézmények, így a turisták is elmaradtak. Sátoraljaújhelyen a tourinform iroda munkatársai, a szolgáltatások fejlesztésre készülnek. A részletekről Blanár Róbert turisztikai menedzsert hallják.
2021-04-25 |
Például a szavatossággal, jótállással, reklamáció-ügyintézéssel kapcsolatban. Módosult a Fogyasztóvédelmi Hatóság ezekre vonatkozó ellenőrzési hatásköre is. A vállalkozások számára is fontos újdonságokról tájékozódhattak az érintettek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara online szakmai előadásán, a webinárium címmel elindított netes fórum-sorozat legutóbbi alkalmán.
2021-01-26 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt