Például a szavatossággal, jótállással, reklamáció-ügyintézéssel kapcsolatban. Módosult a Fogyasztóvédelmi Hatóság ezekre vonatkozó ellenőrzési hatásköre is. A vállalkozások számára is fontos újdonságokról tájékozódhattak az érintettek a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara online szakmai előadásán, a webinárium címmel elindított netes fórum-sorozat legutóbbi alkalmán.
2021-01-26 |
Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár Bereg megyei szóvivője rádiónknak adott interjújában felhívta a figyelmet a KATÁS vállalkozásokat érintő idei évtől érvényes jogszabályokra, illetve arra is, hogy a fogyatékossági támogatásban részesülők a személyi jövedelemadóból személyi kedvezményt vehetnek igénybe, amely lehetőséggel még sokan nem éltek.
2021-01-26 |
November 11-től az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók díjmentesen utazhatnak az MVK Zrt. járatain a veszélyhelyzet ideje alatt. A díjmentes utazást a személyazonosságra alkalmas okmánnyal és az egészségügyi intézmény által kiadott igazolással lehet igénybe venni. A kormány november 3-án döntött arról, hogy sűríteni kell a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését 07:00- 9:00 óra, valamint a 15:00-19:00 óra között. Erre reagálva az MVK Zrt. bővítette a menetrendjét az említett időszak vonatkozásában. A tapasztalatokról és a további változásokról Juhász János az MVK Zrt. villamosközlekedési igazgatója számolt be.
2020-11-13 |
Október a Reformáció Hónapja, melynek utolsó napján október 31-én a protestánsok világszerte megemlékeznek arról, hogy 1517-ben Luther Márton kitűzte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, ezzel elindítva az egyház megújulását, a reformációt. Az ünnepi hónapot rendszerint számos rendezvény kíséri, idén azonban – mint az élet szinte minden területén – ebben is változást hoz a járványhelyzet.
2020-10-02 |
A korábbi elnök, Roósz András kitöltötte kétszer három éves mandátumát, ezért írtak ki pályázatot a pozíció betöltésére. A leköszönő elnök, aki egyébként az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar egyetemi tanára érdeklődésünkre elmondta, többen is gondolkoztak azon, hogy jelentkeznek, de különböző okok miatt – egyéb elfoglaltság, nem miskolci lakhely – végül eltekintettek a pozíció megpályázásától.
2020-09-14 |
Sávos jótállási idő, e-jótállási jegy bevezetése - egyebek mellett így módosulnak a szavatosság és jótállás szabályai 2021-től. További változás, hogy bővülhetnek a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési keretei is.
2020-06-23 |
A társadalmunk már régen találkozott hasonló méretű világjárvánnyal. A következő riportban Török Zsuzsanna kulturális antropológus és mester oktatóval beszélgetünk, arról, hogy sok téren megváltoztatta a társadalmak életét ez a járványügyi helyzet. Érdekesen hat ránk az, hogy a home office vagy akár a digitális oktatás által beengedjünk másokat a privát szféránkba. A kulturális közeledések megszűnése (puszi, kézfogás), a távolságtartás vajon meddig marad velünk? Végezetül pedig becsempészünk egy kis humort a mémek segítségével a már szürke hétköznapokba.
2020-05-07 |
Az idei húsvét minden eddigiektől eltérő, reméljük, hogy csendes és fegyelmezett lesz. A Krisztus feltámadása iránt érzett öröm gondolkoztasson el mindenkit, mekkora érték is az élet, és ehhez méltón tervezze az ünnepet. A következő percekben az egykori békés időszakok húsvéti népszokásait idézzük a néprajzos segítségével.
0:00
0:00
2020-04-11 |
2020. február 7-én megjelent az új szakképzési törvény végrehajtási rendelete, amely jogszabályban rögzíti az új szakképzési rendszer részleteit. A törvény értelmében a 2020/2021-es tanévtől a szakképző intézményeknek két típusa lesz: a technikum és a szakképző iskola. A minél szélesebb körben történő tájékoztatás érdekében Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony országjárásra indult, amely keretében Miskolcon tájékoztatta a megye szakképzési rendszerének vezetőit a változásokról és a rendszerben rejlő lehetőségekről.
2020-02-14 |
A banki értesítések eredményeképpen mostanáig már csaknem kétezer ügyfél alakíttatta át fix kamatozásúvá korábbi változó kamatozású jelzáloghitel-szerződését. Az MNB által kiadott ajánlás azokat a szerződéseket érinti amelyeket 2015. február 1-je, a fair banki szabályozás hatályba lépése előtt kötöttek, változó kamatozásúak, legalább 10 év futamidejük van hátra, és az ügyfél alapvetően rendben fizeti törlesztőrészletét.
2020-02-04 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt