Váradásban az elsők között van Csongrád megye
A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója büszke véradóikra
2019-12-14 |
...
Csongrád megyében a lakosság hét százaléka ad vért évente, ez országos szinten a legjobb eredmény, sőt, még Európában is jónak számít. Hasonlóan magas még a véradó kedv Győr-­Moson-Sopron megyében. Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója az Európa Rádió Kitekintő című műsorában elmondta, nagyon büszkék véradóikra.

A 2019-es évet értékelve arról is szólt, hogy a vártnál jóval nagyobb sikert aratott „hősképző”, azaz az elsősegélynyújtást népszerűsítő programjuk is. Ebben a jelentkezők hasznos, gyakorlati tudásra tehettek szert, melyek során a mindennapi életben előforduló rosszullétek és kisebb balesetek szakszerű ellátásába nyerhettek bepillantást.

Hozzátette, a megyei Vöröskereszt mindezek mellett széles körű társadalmi, karitatív és szociális feladatokat is végzett ebben az évben, hiszen ezek is hozzátartoznak tevékenységükhöz. Folyamatosan készenlétben is kell állniuk, ugyanis egy katasztrófahelyzetben azonnal segítenek az embereken, és a katasztrófahelyzetek elhárításában is.

Sasvári Krisztina azt is elárulta, a munka 2020-ban is folytatódni fok, sőt, tovább bővül majd a feladatkörük, hiszen társadalmi vállalkozásba kezdenek. Az alapokat a Vöröskereszt Borsod Megyei Szervezetének szociális farmja szolgáltatja. A cél, hogy ilyen módon is segítsenek majd a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereken.

Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója – forrás: delmagyar.hu

Kiemelés: Főoldali kiemelésAlt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt