Voltak napok, amikor az előzetes tervekhez képest nagyobb volt a visszaesés, de olyan is, amikor rekord született. Összességében az előző héthez képest a véradók száma nagyobb mértékben csökkent, éppen ezért véradásra hívnak minden egészséges Csongrád megyeit. Sasvári Krisztinával, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének vezetőjével Kovács Péter beszélgetett az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2020-04-22 |
A megye árbevételének kétharmadát, export árbevételének 80 százalékát a TOP100 vállalkozás teljesítette – sok más mellett ez is kiderült a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Mediaworks Top 100 – Csongrád Megye Gazdasága 2019 címet viselő kiadványából.
2019-12-17 |
Csongrád megyében a lakosság hét százaléka ad vért évente, ez országos szinten a legjobb eredmény, sőt, még Európában is jónak számít. Hasonlóan magas még a véradó kedv Győr-­Moson-Sopron megyében. Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója az Európa Rádió Kitekintő című műsorában elmondta, nagyon büszkék véradóikra.
2019-12-14 |
November 17-én újra a koraszülötteket jelképező lila színbe borultak a hazai középületek a koraszülöttek világnapja alkalmából. Magyarországon minden tizedik baba idő előtt jön világra, a szülők közül pedig kevesen tudják, hogy ilyenkor kihez fordulhatnak tanácsért, segítségért.
2019-11-19 |
A mai napig él bennünk a kép a könyvtárosokról. Ők azok, akikkel mindig találkozunk, ha felkeresünk egy bibliotékát, segítenek a kölcsönzésben és eligazítanak a könyvek világában. De az a szakma, hogy könyvtáros, sokkal többet is jelent ennél. A háttérben hatalmas munka folyik annak érdekében, hogy a könyvtári gépezet zökkenőmentesen működjön. Oros Sándor, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei könyvtár Csongrád megyei hálózatának könyvtárosa kalauzolta el az Európa Rádió hallgatóit a kulisszák mögé.
0:00
0:00
2019-08-22 |
A keresztyének társadalmi felelősségvállalásának fontosságára hívja fel a figyelmet június 22-én a Csongrád megyei Kübekházán a Nemzeti Evangélizáció.
2019-06-21 |
Idén először drón is segíti Csongrád megyében a parlagfű felderítését. Az újítással nagyobb területeket lehet átvizsgálni úgy, hogy közben a zöldkár minimálisra csökken. Egy jogszabályváltozás miatt mostantól már nem csak július 1-e után büntethet a hatóság, ha a súlyosan allergizáló gyommal fertőzött egy-egy terület – ezért érdemes a tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodni az irtásról.
2019-06-20 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt