Több mint száz ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében állomásozó katonák. Ruhanemű, játék, könyv, édesség - több mint száz ilyen csomag gyűlt össze, felcímkézve, hogy a Vöröskereszt könnyebben és célzottabban tudja azokat szétosztani a családok között. – Nagy szeretettel csomagolták katonáink és családjaik az ajándékokat. Igyekszünk mindig figyelni arra, miben és hogyan tudunk segíteni – fogalmazott Nagy Géza őrnagy, a miskolci toborzóiroda vezetője.
2020-12-16 |
Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amikor egy veszélyben lévő embertársunkon azonnal segíteni kell. Leggyakrabban talán a közutakon fordul ez elő, balesetek esetében, ezért is kötelező minden jogosítványát megszerző sofőrnek az elsősegélynyújtás alapjait elsajátítani. Aki otthonos, baráti környezetben szeretné megtanulni az elsősegélynyújtás alapjait vagy felfrissítené korábban megszerzett tudását, azt a Magyar Vöröskereszt Hősképzőjén szeretettel fogadják.
2020-11-08 |
Több mint 700 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a miskolci egyetemista vöröskeresztes önkéntesek az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen elnevezésű négy napos kampányban. Az adományokkal a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete elsősorban olyan miskolci családoknak segít majd, amelyekben a családfenntartó a koronavírus-járvány miatt vesztette el munkáját, vagy került nehéz helyzetbe. Szatmáry Király Ágnest a humanitárius szervezet kommunikációs munkatársát hallják.
2020-10-30 |
A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete támogatásával tíz hajléktalan ember kezdhet munkára épülő, önfenntartó és önellátó életet, amelyre a humanitárius szervezet szociális munkásai készítették fel őket. Az elmúlt két évben a hajléktalanok szakmát szerezhettek, megtanulták jövedelmüket beosztani, takarékoskodni. Mindez a társadalmi beilleszkedésüket szolgálta. Duberné Dunavecki Évát, a Miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központ intézményvezetőjét hallják.
2020-08-16 |
Az augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvége, a véradás szempontjából kritikus időszak, ráadásul még a járványhelyzet is érezteti hatását. Az elmúlt hónapokban Hajdú-Biharban folyamatosan csökkent a donorok száma, a korábbi átlagtól harmadával kevesebb egységnyi vér gyűlt össze.
2020-08-13 |
Az újítások mellett a 150 éves stratégiát sem szeretnék felrúgni, így az idei évben ismét megtartják tisztújításukat, ahol a felnőtt tagokon kívül az ifjúsági szervezet tagjai is tisztekké válhatnak. A Magyar Vöröskereszt legfontosabb feladata a folyamatos vérellátás biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartják a családsegítő pontokat is.
2020-02-10 |
Csongrád megyében a lakosság hét százaléka ad vért évente, ez országos szinten a legjobb eredmény, sőt, még Európában is jónak számít. Hasonlóan magas még a véradó kedv Győr-­Moson-Sopron megyében. Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója az Európa Rádió Kitekintő című műsorában elmondta, nagyon büszkék véradóikra.
2019-12-14 |
Gurály Edina, a karitatív szervezet megyei igazgatója elmondta: szeretnének minél több fiatalt is megszólítani, így igyekeznek bevonni az oktatási intézményeket. Elsősorban tartós élelmiszereket, jó minőségű játékot, ruhákat, tisztító és tisztálkodó szereket várnak.
2019-11-25 |
A megmérettetést 1971 óta szervezi meg a Magyar Vöröskereszt, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. A verseny három, gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában zajlik. A területi döntő nyertesei jutnak be a megyei döntőbe, és az ott jól szereplők vehetnek részt az országos döntőn.
2019-09-25 |
Az ország betegeinek gyógyulását sok esetben különböző vérkészítmények segítik, melyek élő emberektől származnak: a véradóktól. Azonban sok közkeletű tévedés és félreértés kering a köztudatban a véradás menetéről.
2019-09-03 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt