Egyre nehezebb a napi nyolcezer egységnyi készlet előteremtése - erre jelentenek megoldást a fiatalok, akiknek meggyőzése, elhivatottá tétele egyre sürgetőbb, hiszen ők tudnak a legtovább vért adni – mondta el Grubert Roland.
2020-09-22 |
Pikali Gerda, Fehérvári Gábor Afréd, Péterfy Bori, Pindroch Csaba és Dobos Evelin – a hazai művészvilágból ők öten csatlakozta a váradásra buzdító felhíváshoz. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani – vallják a művészek.
2020-08-19 |
Az augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvége, a véradás szempontjából kritikus időszak, ráadásul még a járványhelyzet is érezteti hatását. Az elmúlt hónapokban Hajdú-Biharban folyamatosan csökkent a donorok száma, a korábbi átlagtól harmadával kevesebb egységnyi vér gyűlt össze.
2020-08-13 |
Voltak napok, amikor az előzetes tervekhez képest nagyobb volt a visszaesés, de olyan is, amikor rekord született. Összességében az előző héthez képest a véradók száma nagyobb mértékben csökkent, éppen ezért véradásra hívnak minden egészséges Csongrád megyeit. Sasvári Krisztinával, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének vezetőjével Kovács Péter beszélgetett az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2020-04-22 |
Az újítások mellett a 150 éves stratégiát sem szeretnék felrúgni, így az idei évben ismét megtartják tisztújításukat, ahol a felnőtt tagokon kívül az ifjúsági szervezet tagjai is tisztekké válhatnak. A Magyar Vöröskereszt legfontosabb feladata a folyamatos vérellátás biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartják a családsegítő pontokat is.
2020-02-10 |
Csongrád megyében a lakosság hét százaléka ad vért évente, ez országos szinten a legjobb eredmény, sőt, még Európában is jónak számít. Hasonlóan magas még a véradó kedv Győr-­Moson-Sopron megyében. Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója az Európa Rádió Kitekintő című műsorában elmondta, nagyon büszkék véradóikra.
2019-12-14 |
31 éve november 27-én ünneplik a magyar véradókat. Ezen alkalomból országszerte ünnepségeket, néhol bálokat is szerveznek a véradók tiszteletére, ahol emléklapokkal és díjakkal tüntetik ki a leghűségesebb véradókat és véradásszervezőket. Magyarországon naponta 1600-1800 egység vérre van szükség. Megyénként, heti szinten 350-400 egység vért kell teljesíteni ahhoz, hogy az ellátás kiegyensúlyozott legyen.
2019-11-27 |
Az ország betegeinek gyógyulását sok esetben különböző vérkészítmények segítik, melyek élő emberektől származnak: a véradóktól. Azonban sok közkeletű tévedés és félreértés kering a köztudatban a véradás menetéről.
2019-09-03 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt