Miskolcon, a Vármegyeházán hagyományosan minden évben több alkalommal szervez a Magyar Vöröskereszt véradást, így volt ez most is július 19-én. A nyári hónapokban, a szabadságolások és az oktatási szünet idején hagyományosan csökken a véradási aktivitás. A megfelelő vérkészlet biztosításához azonban ilyenkor is napi legalább 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség az országban.
2023-07-21 |
Az önkéntes segítségnyújtás egyik legnemesebb formája a véradás. Akinek a családjában előfordult már komolyabb műtét vagy vérképző-szervi betegség, végtelenül hálás azoknak, akik vállalják a procedúrát, hogy megmenthessék számukra ismeretlenek életét.
2023-05-16 |
Ismét civil véradás zajlik a héten több helyszínen az országban, így Miskolcon és környékén is. A véradó hét során Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Kazincbarcikán, Ózdon, Mezőkövesden, valamint a megyeszékhelyen segíthetnek véradással. Az akciót - melynek keddi állomása a Magyar Honvédség miskolci Toborzóirodája volt- a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezete és az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület közösen szervezi.
0:00
0:00
2023-02-23 |
Az elmúlt év pandémiás helyzete megnehezítette az adományosztás -gyűjtést és az irányított véradást is -nyilatkozta rádiónknak Gurály Edina a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Vöröskereszt igazgatója, aki kollégáival azon dolgozik, hogy tovább növeljék a véradó donorok számát.
2022-02-26 |
Öt megyében, összesen 40 megváltozott munkaképességű ember dolgozik majd a miskolci székhelyű véradásszervező call centerben, mely a napokban kezdte meg működését.
2022-02-22 |
Ismét véradást szervez a miskolci székhelyű Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület. A negyedik alkalommal megrendezendő programra március 24-25-én várják mindazokat, akik véradásukkal szeretnének hozzájárulni mások gyógyulásához. A helyszínt a Bűnmegelőzési Centrum Polgárőr Egyesülete biztosítja a Széchenyi utca 12. szám alatt.
2021-03-25 |
A folyamatos, biztonságos vérellátás érdekében a Vöröskereszt – az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve – több, kiszállásos véradást szervez még az év utolsó napjaiban. Hajdú-Bihar megye településeire utazva mindenkit arra buzdítanak, aki teheti, segítsen. A járvány miatt most még fontosabb minden egyes véradás, hiszen a megyei tapasztalatok szerint 30-50%-os a visszaesés. Szatmári Margit, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei véradásszervező koordinátora válaszolt kérdéseinkre
2020-12-22 |
A cél, hogy felhívják a figyelmet a vérkészletek szükségességére, és hogy megköszönjék a véradóknak, hogy segítették embertársaik életének megmentését. Gurály Edinát a Magyar Vöröskereszt szabolcs megyei szervezetének igazgatóját hallják.
0:00
0:00
2020-11-29 |
Egyre nehezebb a napi nyolcezer egységnyi készlet előteremtése - erre jelentenek megoldást a fiatalok, akiknek meggyőzése, elhivatottá tétele egyre sürgetőbb, hiszen ők tudnak a legtovább vért adni – mondta el Grubert Roland.
2020-09-22 |
Pikali Gerda, Fehérvári Gábor Afréd, Péterfy Bori, Pindroch Csaba és Dobos Evelin – a hazai művészvilágból ők öten csatlakozta a váradásra buzdító felhíváshoz. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani – vallják a művészek.
2020-08-19 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt