Az újítások mellett a 150 éves stratégiát sem szeretnék felrúgni, így az idei évben ismét megtartják tisztújításukat, ahol a felnőtt tagokon kívül az ifjúsági szervezet tagjai is tisztekké válhatnak. A Magyar Vöröskereszt legfontosabb feladata a folyamatos vérellátás biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartják a családsegítő pontokat is.
2020-02-10 |
Csongrád megyében a lakosság hét százaléka ad vért évente, ez országos szinten a legjobb eredmény, sőt, még Európában is jónak számít. Hasonlóan magas még a véradó kedv Győr-­Moson-Sopron megyében. Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója az Európa Rádió Kitekintő című műsorában elmondta, nagyon büszkék véradóikra.
2019-12-14 |
31 éve november 27-én ünneplik a magyar véradókat. Ezen alkalomból országszerte ünnepségeket, néhol bálokat is szerveznek a véradók tiszteletére, ahol emléklapokkal és díjakkal tüntetik ki a leghűségesebb véradókat és véradásszervezőket. Magyarországon naponta 1600-1800 egység vérre van szükség. Megyénként, heti szinten 350-400 egység vért kell teljesíteni ahhoz, hogy az ellátás kiegyensúlyozott legyen.
2019-11-27 |
Az ország betegeinek gyógyulását sok esetben különböző vérkészítmények segítik, melyek élő emberektől származnak: a véradóktól. Azonban sok közkeletű tévedés és félreértés kering a köztudatban a véradás menetéről.
2019-09-03 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt