Újraindul a szenvedélybetegek felépülését célzó Minnesota-program a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Felnőtt Pszichiátriai Osztályán. Már augusztus elsejétől várják a jelentkezéseket a 4 hónapos terápiára, melynek során az elsősorban alkoholbetegeket segítik egy kiegyensúlyozott absztinens élet kialakításában.
0:00
0:00
2023-08-11 |
Magyarországon nem lehet eleget beszélni az alkoholról, és a társadalom alkoholproblémáiról. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2016-os becslése szerint kilencszázezer magyar függő, és ez kihat a családjaikra, környezetükre, az egész társadalomra. Ráadásul a járvány alatt többet is isznak az emberek, a NAV adatai szerint tavaly 10 százalékkal több zárjegyes alkoholt adtak el itthon, mint egy évvel korábban.
2021-02-28 |
Nem támogatja a zéró tolerancia lazítását Némethné Balogh Katalin a református Iszákosmentő Misszió vezetője, Magyar Kékkereszt Egyesület elnöke. Azt mondja, nekik épp az a céljuk, hogy a hozzájuk segítségért forduló alkoholproblémákkal küzdő emberek ne csak a vezetés idejére, hanem a további életük egészére vállalják a zéró toleranciát.
2020-10-08 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt