Újraindul a szenvedélybetegek felépülését célzó Minnesota-program a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Felnőtt Pszichiátriai Osztályán. Már augusztus elsejétől várják a jelentkezéseket a 4 hónapos terápiára, melynek során az elsősorban alkoholbetegeket segítik egy kiegyensúlyozott absztinens élet kialakításában.
0:00
0:00
2023-08-11 |
Három kutya csodákra képes. Sérült és egészséges gyermekeknek, időseknek tart foglalkozásokat Fekete Szilvia kutyaterapeuta.
0:00
0:00
2022-08-17 |
Önkéntesként segítő kutyákkal foglalkozik a nyíregyházi Szabó Ágnes. Fogyatékossággal élő gyerekekhez, pszichiátriai betegekhez és idős betegekhez viszi el a képzett ebeket terápiás céllal. A Szivárvány Idősek Otthonába is örömmel látogat el a szakember, hiszen nagy örömmel fogadják a négylábúakat az ott lakók.
2022-02-12 |
November végén a mezőkövesdi gyógyfürdő egy különleges és speciális kezelés színhelye volt. Dr. Oláh Csaba Zsolt, idegsebész-radiológus-neuroradiológus-klinikai farmakológus, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főorvosának vezetésével először kezeltek Magyarországon daganatos betegeket gyógyvíz kúrával.
2021-12-14 |
Az autodekompressziós terápia vagyis az ADT célja, hogy a gerincsérves ember a lehető leghamarabb, műtét nélkül, önerőből, meggyógyuljon. A gerinckutatás hatalmasat fejlődött az utóbbi 30 évben, a terápiás megközelítések többsége azonban sajnálatos módon, a 70-es évek előtti tudományos modellekre épül. Az ADT már a modern kutatási eredményeket helyezi előtérbe.
2021-01-16 |
Az adventi időszakban egyre többen ragadnak könyvet, hogy egy kicsit a sorok, a betűk által utazzanak vagy akár motivációt, útmutató kapjanak. Nagyon sokaknak segít a könyv, a mese, a versek a különböző élethelyzetek, nehézségek, gyász feldolgozásában- árulta el rádiónknak Vaczóné Antal Erika, aki a biblioterápia segítségével tud utat mutatni egy-egy krízis helyzetben. Fontos az irányított olvasás, hiszen így tudatosan lehet előre haladni-hangsúlyozta a szakember, aki konkrét élethelyezeteket is megoszt a beszélgetésben.
0:00
0:00
2020-12-18 |
Nem újkeletű dolog állatok alkalmazása rehabilitációs, terápiás célokból, spekulációk szerint egészen az ősidőkig visszavezethető, amikor még természetfeletti erőket tulajdonítottak az állatoknak és azok szellemének.
2019-07-03 |
Ma már Magyarországon is számos helyen elérhető a lovasterápia, a vele foglalkozó szakemberek szakmai szervezetbe tömörülnek, ezáltal szakmai felkészültségük és folyamatos továbbképzésük is biztosított.
2019-05-31 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt