A 100 Klímasemleges és Okos Város Misszió tagjaként Miskolc azt vállalta, hogy visszafogja az üvegházhatású gázkibocsátásait és a lakosokkal, a civilekkel, a cégekkel, illetve az intézményekkel összefogva, közösen felkészül a klímaváltozás várható hatásaira.
2023-10-13 |
Részben tartalékosokból álló magyar katonai kontingens kezdi meg féléves szolgálatát Irakban; a 139 katonától a hozzátartozók és a katonai vezetők jelenlétében köszöntek el szerdán Nyíregyháza főterén.
2022-09-18 |
Gál Judit a református kórházmisszió vezető lelkipásztora, a Kenézy Campus kórházlelkésze is készül az ünnepre: 30 darab papírbetlehemet készített munkatársaival, amelyeket a covid-osztályokra helyeznek ki, hogy egy kis ünnepet, világosságot csempésszenek a kórház falai közé, ugyanis a jelenlegi szabályozás értelmében nem tarthatnak közös istentiszteletet a kápolnában. A betlehemen egy áldás is szerepel és egy Ige, a Jézusi név, hogy velünk az Isten. Az elmúlt év tapasztalatairól, az ünnepi időszakról, valamint a jelenlegi helyzetről is mesélt nekünk.
2021-12-23 |
A miskolci gyermekkorház dolgozói, orvosai, ápolói nagyon örülnek és lélekben erősíti őket a munkájukban az a szivecske amelyet az abaújvári református gyülekezettől kaptak - mondta dr. Farkas Edina kórház lelkész azon a jótékonysági adománygyűjtő koncerten amelyet vasárnap tartottak a parókia udvarán.
2021-07-09 |
Ruhával, élelmiszerrel, tanszerrel, tisztítószerrel és minden más szükséges eszközzel támogatja a Dorkász Szolgálat Alapítvány azokat a gyülekezeteket, amelyek plántálásban vannak, vagy missziói tevékenységbe szeretnének kezdeni a környezetükben lévő rászorulók körében. A cél, hogy az Evangélium hirdetése mellett gyakorlati módon is érezze a célcsoport Isten feléjük irányuló gondoskodó szeretetét. Kiss Ábel Lukácsot, a Dorkász igazgatóját kérdeztük a misszióról
2021-03-18 |
Missziót hajt végre a megelőzésért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állománya. Az ügy céljaként az elhívást, küldetést jelölték meg. Mint hallani fogják minél nagyobb hangsúlyt kell hogy kapjon a Szolgálunk és Védünk szlogen! Mint mondják, fontos, hogy az emberi élet legyen a középpontban.
2020-10-27 |
A Magyarországi Református Egyház Országos Cigánymissziója munkatársai online szervezik meg október 9 és 11 között országos konferenciájukat. Minden évben Berekfürdőn zajlik a három napos megbeszélés, amelynek keretében az eszmecserék mellett, dicsőítések, bizonyságtételek és előadások is elhangzanak. Most a kiscsoportos beszélgetések kivételével szinte minden az online térben valósul meg. A videókat bárki meg és visszanézheti.
2020-10-10 |
Nem támogatja a zéró tolerancia lazítását Némethné Balogh Katalin a református Iszákosmentő Misszió vezetője, Magyar Kékkereszt Egyesület elnöke. Azt mondja, nekik épp az a céljuk, hogy a hozzájuk segítségért forduló alkoholproblémákkal küzdő emberek ne csak a vezetés idejére, hanem a további életük egészére vállalják a zéró toleranciát.
2020-10-08 |
11 börtönlelkész találkozott a szegedi fegyház börtönben, ahová Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is ellátogatott.
2020-09-30 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt