Ecsetfülű disznók, vörös varik, és bölények - olyan állatok a Nyíregyházi Állatparkból, amelyek túlélésüket köszönhetik az állatkerteknek. Nyíregyházán amerikai és európai bölények, és egy kis vörös vari is született a közelmúltban. De hogy segíthet az állatkert a fajok megőrzésében- erről is beszélgetünk Révészné Petró Zsuzsával, a Nyíregyházi Állatpark szóvivőjével.
2021-06-12 |
2020-ban 200 ezerrel kevesebb látogatója volt a Nyíregyházi Állatparknak, mint tavaly. A koronavírus-járvány miatt elmaradtak a külföldi látogatók, de megerősödött a hazai turizmus, és a 390 ezer látogatójukkal így is sikeres évet zártak - mondja Révészné Petró Zsuzsa a Nyíregyházi Állatpark szóvivője. Ráadásul a Hotel Pangea szálláshelyük még egy díjat is nyert a közelmúltban. Jövőre arra készülnek, hogy megdöntik a 2019-es rekord látogatói számot.
2021-01-02 |
Már önmagában az is ritkaság, hogy ezt a macskafélét látni lehet Nyíregyházán, hiszen az egész világon mindössze 75 egyed él állatkertben. Szaporításuk pedig rendkívül ritka, az elmúlt egy évben csak három helyen sikerült - köztük Nyíregyházán. Az elmúlt hónapokban három fehéroroszlán, és négyesiker oroszlánok is születtek az állatparkban.
2020-10-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt