Elkészült a Várhegyen a Látogatóközpont, amely az újhelyi vár történetét és a régészeti feltárás eredményeit mutatja be. A másik attrakció, az Ungvári Pincesoron a borterasz és a völgyszínház, mely közösségi térként, s rendezvényhelyszínként szolgálja a város közönségét és az ide látogató turistákat. Erről beszélgetünk Dankó Dénes alpolgármesterrel.
2020-08-16 |
Megnyitja kapuit a Nagytemplom, mint turisztikai szempontból látogatható helyszín. A vendégek még szabályok betartása mellett csodálhatják meg az épületet, így a pénztárnál kötelező a szájmaszk használata és egyszerre csak 100-an tartózkodhatnak az templomban, de az újranyitás kedvezményeket is hoz, ezen a hétvégén féláron lehet megváltani a belépőt a Nagytemplomba. A részleteket Lucski Zsófiától, a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség sajtóreferensétől hallják.
2020-06-21 |
Május 8-tól látogatható a Sóstói Múzeumfalu Nyíregyházán. Szabó Sarolta az intézmény vezetője elmondta: mivel a felújítás miatt csak tavaly szeptemberben tudtak megnyitni, már nagyon várták az idei, április elsejei indulást, amit viszont a vírusos helyzet keresztbe húzott. Így elmaradtak a húsvéti és a május elsejei programok, de a nyitás ellenére az erre az évre tervezett további rendezvényekkel sem tudnak készülni augusztus 15-éig. Május 8-tól – a nyitvatartás tekintetében – visszaállt minden a normális kerékvágásba.
2020-05-10 |
A "Visit Debrecen", a civisváros turisztikai marketing szervezete azért jött létre néhány éve, hogy egységes arculattal, még hatékonyabban képviselje Debrecent a hazai és külföldi turisztikai piacon. Az eddigi eredményekről, az élményközpontú idegenforgalomról és a nemzetközi repülőtér szerepéről is szó lesz a következő percekben.
0:00
0:00
2020-01-29 |
A Sárospatak melletti Tengerszemet több alkalommal választották az év természeti csodájának különböző internetes szavazásokon. Bár a Tengerszem valójában egy elhagyott kőbánya, a természet olyan szépen birtokba vette, hogy tényleg egy csoda várja az oda érkezőket. A helyet a turisták tették népszerűvé, hiszen annak szépsége szájról-szájra terjedt el az országban, az internetes felkapottság pedig további lökést adott a látogatottságnak. Most a turistákat kiszolgáló fejlesztések is zajlanak arrafelé, De arról keveset hallani, hogy miként is fedezték fel a tengerszemet és hogyan tették látogathatóvá egykor. A történet kezdete 1973-ra nyúlik vissza. Hogy mi történt ekkor, arról halljuk Mitró Jánost az akkori sárospataki erdészet erdőművelési műszaki vezetőjét, aki tevékenyen vett részt a tengerszem látogathatósági feltételeinek megteremtésében.
2020-01-08 |
Jól halad az indiai orrszarvú ház építése a Szegedi Vadasparkban. Az épület az elefántok kifutója mellett, az oroszlánokéval szemben kapott helyet. A projekt révén egy újabb jelentős állatfajjal bővül majd jövő tavaszra a gyűjtemény.
2019-11-13 |
2018-ban több, mint 184.000 vendég 422.000 vendégéjszakát töltött itt, ami személyenként több, mint 2 éjszakát jelent. Sokan jönnek a fővárosból, az alföldről, de a külföldiek körében is igen népszerű a város, legtöbben Lenygyelországból, Ukrajnából, Szlovákiából és Romániából érkeznek.
2019-07-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt