A tanévkezdéssel bezárta kapuit a Sóstói Parkfürdő és a Tófürdő Nyíregyházán. Podlovics Lajos, a Sóstógyógyfürdők Zrt értékesítési vezetője rádiónknak elmondta: az időjárás szempontjából nehezen indult a strandszezon. Július közepétől, ahogy jobbra fordult az időjárás egyre többen keresték fel a strandokat, közel 190 ezer látogatót fogadtak.
2023-10-09 |
Nagy részük fiókaként került be a Székesfehérváron található Központba, de volt néhány, amelyik valamilyen sérülésből gyógyult fel. Csete Gábor vezető elmondása szerint, sajnos a legtöbb gólya áramütés vagy ütközés következtében sérül meg. A náluk gyógyuló madarak nincsenek kézhez szoktatva, így a természetbe visszakerülve jól tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. A Vadvédelmi Központ egyébként egész évben fogadja a sérült, a talált, a segítségre szoruló hazai védett és fokozottan védett emlős-, hüllő-, és madárfajokat.
2023-09-14 |
Négy napos rendezvénnyel készülnek a húsvéti ünnepekre Sóstói Múzeumfaluban Nyiregyházán, Április 7-10 között tojásfestéssel, húsvéti ételekkel, kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, de lesz tradicionális, falusi locsolkodás is.
2023-03-29 |
Vígh Kovács Szabina az agyagozás művészetét szeretné minél több gyermeknek és felnőttnek átadni a közeljövőben. A cél érdekében workshopokat szervez Sóstón a fiatal alkotó.
0:00
0:00
2022-11-08 |
A tavasz, a madarak költése óta eltelt időszakban felgyűlt fészekanyagot, amelyben élősködők és bomló szerves anyagok is felhalmozódtak ki kell kitakarítani, a megrongálódott odúkat meg kell javítani. Erre várták a lelkes, de megfontolt természetszeretőket vasárnap a Sóstói erdőben. Dr. Szigetvári Csaba az Emisszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke összegezte a tapasztalatokat.
2022-09-13 |
Amíg tavaly még csak 120 ezer vendéget fogadtak a sóstói strandok, az idei nyáron már több mint 190 ezren váltottak jegyet a fürdőkben. A látogatószám emelkedése annak köszönhető, hogy ezen a nyáron már semmilyen korlátozás nem volt érvényben és az időjárás is kedvezett a strandszezonnak.
2022-09-12 |
A jácintfélék családjába tartozó évelő, hagymás növényfaj virágzása – amely csupán egy-két hétig tart – március-áprilisra esik. Termőhelyei kizárólag az olyan ősi eredetű tölgyesek, mint a nyíregyházi Sóstói-erdő.
2022-03-29 |
A 25 éves Érpataki Asszonykórus Guinness rekorddal is büszkélkedhet. Pár évvel ezelőtt a Zsindelyes Fesztiválon 72 órás együtténeklés csúcsát állították be, amelyet azóta sem döntött meg senki. A többszörös Aranypáva díjas asszonykórus útja azóta is töretlen, legközelebb augusztus 21-én hallhatjuk őket a sóstói Múzeumfaluban.
2021-08-11 |
Zsindelyes Összművészeti Fesztiált rendeznek Nyíregyháza Sóstón augusztus 21-én. A hagyományőrző együttesek Bürkös, Szikes, Figurás néptáncegyüttes mellett youtuberek, gamerek is bemutatkoznak majd. Itt lesz a TNT, az EDDA is, akik élő koncerttel érkeznek. A részletekről Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza város alpolgármestere, és Papp József, a Zsindelyes Cottage tulajdonosa nyilatkozott rádiónknak.
2021-08-06 |
Júliustól újra látogatható lesz Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Mandala Nyár programsorozata, amely idén is kiváló előadásokat ígér. Többek között Bereczki Zoltánt, Mikó Istvánt is láthatják majd a kultúra iránt érdeklődök, de nem maradnak el természetesen a saját és a vendégelőadások sem.
0:00
0:00
2021-06-18 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt