A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum munkatársai hétvégén ünnepélyesen felavatták azt a „Fejedelmi Kincstár” elnevezésű 200 négyzetméteres épületrészt, ahol Bocskai István erdélyi fejedelem koronájáról és jogaráról készült nemes és hiteles műtárgymásolatok láthatók.
0:00
0:00
2021-06-30 |
Idén is számos érdekes programmal várja a Nemzeti Művelődési Intézet a közművelődési szakembereket a „Közösségépítő Kultúránk” előadóművészeti programsorozatra. A lakiteleki Hungarikum Liget és a Nemzeti Művelődési Intézet színhelyei mellett idén már a kápolnásnyéki Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységéről is ízelítőt kapnak a látogatók június 9-től július 13-ig.
2021-06-18 |
Ecsetfülű disznók, vörös varik, és bölények - olyan állatok a Nyíregyházi Állatparkból, amelyek túlélésüket köszönhetik az állatkerteknek. Nyíregyházán amerikai és európai bölények, és egy kis vörös vari is született a közelmúltban. De hogy segíthet az állatkert a fajok megőrzésében- erről is beszélgetünk Révészné Petró Zsuzsával, a Nyíregyházi Állatpark szóvivőjével.
2021-06-12 |
Idén, június 26-án a Múzeumok éjszakája keretében közös jeggyel lesz látogatható a Debreceni Református Nagytemplom, a Református Kollégium és a Szabó Magda Emlékház. A Szabó Magda Emlékház programjaiban a család, a női szerep áll a középpontban.
2021-06-12 |
Újra megtelt élettel a Sóstói Múzeumfalu. A Pünkösd és a Gyereknap után most hétvégén, június 12-én, szombaton ismét egy újabb programmal, a Verbunk Napjával várják a látogatókat.
2021-06-11 |
A Déri Múzeum fél évig tartott zárva a pandémia miatt, a májusi nyitás látogatószámai azonban még az emberek óvatosságát mutatják. Az intézmény az online programok során új közönséget szerzett, ám mostantól számítanak régi látogatóikra is
2021-05-18 |
Legfontosabb turisztikai fejlesztésként az Avas és a belváros rehabilitációjával foglalkoznának, de emellett Lillafüredet gyógyhely-rekreációs központként képzelik el, kerékpárút épülne Diósgyőr és Lillafüred között és fejlesztenék Diósgyőrben a várfürdőt és a Diósgyőri Acélművek területén egy attrakciós parkot hoznának létre. A részletekről Orosz Eszter a MIDMAR Nonprofit Kft. ügyvezetője számol be.
2020-11-10 |
Többen látogatták tavaly a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárat és a beiratkozók száma is több volt 2019-ben, mint az azt megelőző évben. Mintegy 33 százalékkal emelkedett a beiratkozók száma 2019-ben és 37 százalékkal többen látogattak el hozzájuk. Szám szerint ez azt jelenti, hogy mintegy 279 ezren vették igénybe a központi és fiókkönyvtárainak a szolgáltatását.
2020-02-08 |
Megnyílt az ökoturisztikai, oktatási és kutatási programoknak, madarásztáboroknak helyet adó Szalakóta látogatóközpont Sándorfalván, a szegedi Fehér-tó partján. A központot a szalakóták védelméért indított Life+ projekt kertében alakították ki. Egy 25 éve az igazgatóság vagyonkezelésében álló, korábban gyűrűzőállomásként működő házat újítottak föl.
2019-11-21 |
Idén is látogatottsági rekordot döntött a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. Több mint negyvenezren keresték fel az intézményt, tízezerrel többen, mint tavaly. A nagy látogatottság új kihívás elé is állítja a dolgozókat, hiszen nemcsak a látogatási szabályokat kell újra gondolni, de egy új bejárati épület is szükségessé vált. Németh Anikó igazgató az Európa Rádió kitekintő című műsorában elmondta, a tervek szerint ez jövőre meg is valósulhat.
2019-11-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt