A közösség erejében és a rendezvényekben hisz Rétközi András, kállósemjéni vállalkozó, aki minden hónapban szervez egy egyre ismertebb Börzét. A rendezvényre több ezer ember látogat ki, s gyakran külföldi vendégek is megfordulnak a kállósemjéni eseményen
2023-07-10 |
A Hortobágyi Madárkórház elmúlt éve a koronavírus járvány ellenére is sikeres volt. Az intézmény mára 40, sérült madarakat fogadó telephellyel rendelkezik országszerte. Ai intézmény költségvetése 100 millió forint, ezért folyamatosan keresik a támogatókat, és az 1%-os adófelajánlásra is számítanak.
2022-03-08 |
A nyári időszakban már meglátszott, hogy nagy a kulturális éhsége a miskolci lakosoknak, hiszen több, mint tizenhétezer látogató fordult meg a múzeumban.
2022-02-04 |
A járvány miatti lezárásoknak köszönhetően a szezon csak júniusban kezdődött, de pár hónap leforgása alatt annyian érkeztek, hogy minden eddigi év látogatószáma megdőlt, s még nincs vége az évnek. Hogy ez aminek köszönhető, arról nyilatkozott rádiónknak Nyiri Péter, a nyelvmúzeum igazgatója.
2021-09-24 |
A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum munkatársai hétvégén ünnepélyesen felavatták azt a „Fejedelmi Kincstár” elnevezésű 200 négyzetméteres épületrészt, ahol Bocskai István erdélyi fejedelem koronájáról és jogaráról készült nemes és hiteles műtárgymásolatok láthatók.
0:00
0:00
2021-06-30 |
Idén is számos érdekes programmal várja a Nemzeti Művelődési Intézet a közművelődési szakembereket a „Közösségépítő Kultúránk” előadóművészeti programsorozatra. A lakiteleki Hungarikum Liget és a Nemzeti Művelődési Intézet színhelyei mellett idén már a kápolnásnyéki Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységéről is ízelítőt kapnak a látogatók június 9-től július 13-ig.
2021-06-18 |
Ecsetfülű disznók, vörös varik, és bölények - olyan állatok a Nyíregyházi Állatparkból, amelyek túlélésüket köszönhetik az állatkerteknek. Nyíregyházán amerikai és európai bölények, és egy kis vörös vari is született a közelmúltban. De hogy segíthet az állatkert a fajok megőrzésében- erről is beszélgetünk Révészné Petró Zsuzsával, a Nyíregyházi Állatpark szóvivőjével.
2021-06-12 |
Idén, június 26-án a Múzeumok éjszakája keretében közös jeggyel lesz látogatható a Debreceni Református Nagytemplom, a Református Kollégium és a Szabó Magda Emlékház. A Szabó Magda Emlékház programjaiban a család, a női szerep áll a középpontban.
2021-06-12 |
Újra megtelt élettel a Sóstói Múzeumfalu. A Pünkösd és a Gyereknap után most hétvégén, június 12-én, szombaton ismét egy újabb programmal, a Verbunk Napjával várják a látogatókat.
2021-06-11 |
A Déri Múzeum fél évig tartott zárva a pandémia miatt, a májusi nyitás látogatószámai azonban még az emberek óvatosságát mutatják. Az intézmény az online programok során új közönséget szerzett, ám mostantól számítanak régi látogatóikra is
2021-05-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola