Már önmagában az is ritkaság, hogy ezt a macskafélét látni lehet Nyíregyházán, hiszen az egész világon mindössze 75 egyed él állatkertben. Szaporításuk pedig rendkívül ritka, az elmúlt egy évben csak három helyen sikerült - köztük Nyíregyházán. Az elmúlt hónapokban három fehéroroszlán, és négyesiker oroszlánok is születtek az állatparkban.
2020-10-14 |
Országos ismeretterjesztő kampányt indít a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a Fiv, azaz a macska AIDS, a FeLV, tehát a macska leukózis, illetve a FIP, azaz hashártyagyulladás macskabetegségekkel kapcsolatosan.
2019-11-17 |
A macskákért fogott össze két fiatal, lendületes csapat Győrben. A Győri Puha Praclik Egyesület és a Crystal CAT azon dolgoznak, hogy minél több utcai cicát tudjanak közös erővel ivartalaníttatni, hogy megelőzzék a fölös szaporulatot.
0:00
0:00
2019-10-12 |
A macskákat nem olyan egyszerű megérteni, mint a kutyákat - mondják a szakértők, ennek oka pedig, hogy a macskák sokkal önállóbb, önfejűbb állatok. Elsőre különösnek tűnő viselkedésük mögött azonban van logika, és ha elég időt töltünk együtt kedvencünkkel, szépen lassan - ha nem is profi szinten - érteni fogjuk a szavait.
2019-08-28 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt