Modern eszközök és szoftver programok segítik az orvosi munkát a Szabolcs – Szatmár - Bereg Vármegyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban, Nyíregyházán.
2023-09-27 |
Már elindult a Virginia dohány felvásárlása Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A tavalyi aszályos év után, 2023-ban az egyenletes csapadékeloszlásnak köszönhetően a termés minősége és mennyisége is optimális.
2023-09-16 |
A 25 éves múltra visszatekintő intézményt anno a Nyírség táncegyüttes tagjai alapították, mostanra pedig négy tanszakon folynak a képzések. A néptánc mellett népzenét, képzőművészetet és színjátszást is oktatnak. Összeállításunkban a jövőbeli működésről először az intézmény régi-új igazgatóját, Demarcsek Zsuzsát majd Gaál Sándort a Nyírségi Református egyházmegye esperesét kérdeztük.
2023-09-13 |
A cél a súlyos halmozottan fogyatékos gyermeket nevelő családok segítése hogy a családok egyetértésben, szeretetben élhessenek melyhez időnként a mindennapi terheket szükséges letenni, ehhez pedig SZABAD idő szükséges. Az októberig tartó kampányról nyilatkozott a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar védőnője.
2023-09-12 |
A fiatal felnőttek és idősek esetében már nem a tanulás és a számonkérés a legfontosabb, hanem az, hogy megismerjék Isten igéjét. Az első egyeztető beszélgetés szeptember 17-én, vasárnap, délelőtt 10 órakor, a szokásos Istentisztelet előtt a kazettás teremben a Kálvin tér 11. szám alatt lesz - mondta rádiónak Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese, a nyíregyházi gyülekezet vezetőlelkésze.
2023-09-11 |
Bodnár Máté lelkipásztor elmondta: a felkészítést úgy építették fel, hogy ne terhelje meg a családokat és a fiatalokat sem. Ezért havonta egy vasárnap találkoznak, ráadásul a tematika is alkalmazkodik a fiatalok élethelyzetéhez. Az első felkészítő összejövetelt szeptember 24-én tartják.
2023-09-08 |
A tánc művészet és sport is egyben. A ritmikus, zenére történő mozgással érzelmeket fejezhetünk ki és társadalmi kapcsolatokat is építhetünk. A tánc az emberek közötti nonverbális kommunikáció eszközének is tekinthető. Táncelemeket tartalmaz a torna, a műkorcsolya, a jégtánc vagy a szinkronúszás, sőt  a harcművészetek formagyakorlatait is gyakran hasonlítják táncokhoz. A tánc segíti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt.
2023-09-07 |
Az Arany János Program néhány diákja a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumból a zsidómentő Oscar Schindler egykori gyárában, annak egy részén létesülő múzeum berendezésén munkálkodik Szűcs Róbert történelemtanár, kollégium igazgató irányításával.
2023-09-05 |
A Speciális Olimpiai Mozgalom célja, hogy befogadó közösségeket építsen, amelyekben képességeitől függetlenül minden embert elfogadnak és szívesen látnak. Ehhez kapcsolódik immár un. „bajnok egyetemként” az Egészségtudományi Kar Nyíregyházán. Pázmány Viktória tanársegéddel beszélgettünk.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt