A középiskolában elsőbbséget élvez a nyelvoktatás, hiszen összesen hat nyelv közül választhatnak a tanulók. Torda Tamásné igazgatóval beszélgettünk.
2020-12-01 |
Noé bárkája, és az abból kikukucskáló állatok fogadják majd reggelente a most épülő görögkatolikus bölcsődékbe járó gyerekeket. A Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye hat helyen alapít és épít bölcsődét, 2022 decemberéig Nyírbátorban, Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Vásárosnaményban és Demecseren négycsoportos, míg Máriapócson egy kétcsoportos bölcsőde épül meg. Papp Tibor, az egyházmegye főhelynöke azt mondja: a cél hogy az, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelően a krisztusi nevelés alapjait elkezdhessék.
2020-12-01 |
Holmár Zoltán, a Kállay Gyűjtemény történesze volt rádiónk vendége, aki Kállay Miklós egykori miniszterelnökről különleges dolgot árult el: a megyei főispán autóversenyző is volt, és kilencvenöt évvel ezelőtt ő alapította meg Nyíregyházán az első autósklubot. És hogy milyen relikviák vannak a nyíregyházi Kállay Gyűjteményben, kiderül a Holmár Zoltánnal készült beszélgetésből.
2020-11-27 |
Nyíregyháza várost üzemeltető cégénél a pandémia miatt a klasszikus értelemben vett gépszemle elmaradt az idén, de nem maradt el a gépek felkészítése. Összesen 6 nagy teljesítményű és 29 egyéb kisebb gép áll rendelkezésükre, ha leesik az első hó - mondta rádiónknak Petró Árpád, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. igazgatója.
2020-11-24 |
Nagy örömünkre szolgál, hogy a már 20 éve működő gyülekezet egyre nagyobb és nagyobb, és egyre aktívabb – fogalmazott rádiónknak Nagy József lelkipásztor.
2020-11-22 |
Csak néhány kurzuson vannak személyes órák a Nyíregyházi Egyetemen, például egy testnevelési órán. Az intézmény gördülékenyen állt át a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben elrendelt online oktatásra. Úgy számolnak, hogy az őszi félév szorgalmi időszakát már így is fejezik be. Arról még nem döntöttek, hogy a vizsgaidőszak is teljesen online lesz-e, vagy lehetőség lesz személyes vizsgáztatásra is. A részletekről Minya Károly oktatási rektorhelyettes számolt be.
2020-11-19 |
Virtuális verébavatóra készül a nyíregyházi diákpolgármesteri iroda- árulta el rádiónknak Ecsedi Noémi Nyíregyháza város diákpolgármestere. A járványhelyzet miatt idén kénytelenek ezt a megoldást választani. A részletekről, a héten kezdődő online megmérettetésről, a különleges videós feltöltésekről is nyilatkozott a fiatal vezető.
2020-11-06 |
A Rally Európa Bajnoki sorozat negyedik állomását november 6-a és 8-a között rendezik meg, egy világbajnoki futamgyőztessel. Pénteken Máriapócson szombaton Mád környékén, majd vasárnap Nyíregyházán a belvárosban láthatják a nézők a Nyíregyházi Rally mezőnyét. Az elmúlt egy-két hónap a Covid-protokoll kidolgozásáról szólt, amiből a szurkolók annyit éreznek majd, hogy a szervizparkot el kell zárni a nézők elől a versenyzők egészségének megóvása érdekében - többek közt erről beszélt rádiónknak Őry Tamás promóter.
2020-11-04 |
A krízisben lévő kismamáknak segítenek, hogy ne az abortuszt válasszák, hanem fogadják el a segítséget. Ez lehet tárgyi jellegű is, ha anyagi problémák miatt merül fel az abortusz, de az alapítvány az örökbedás folyamatát is segíti, ha valaki emellett dönt. Nyíregyházán most alakítják ki az irodájukat a Luther-házban. A részletekről Tóth Fruzsinával, az alapítvány média koordinátorával, önkétessel beszélgettünk.
2020-10-29 |
Minden esetben érdemes megvizsgáltatni a leszedett gombákat, hiszen beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha valaki olyan fajtát fogyaszt el, amit nem ismer
2020-10-29 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt