A Tiszántúli Református Egyházkerület egy volt üdülő megvásárlásával a Nagyerdőn alakította ki a több évtizede tervezett intézményt. A Debreceni Egyetem református kötődésű hallgatóinak biztosít minőségi szállást, baráti és hitbéli kapcsolatokat, tudományos fejlődési lehetőséget a szakkollégium. Az első év volt a próba, az engedélyezett létszám felével sikerült elindítani a közösséget és megalapozni a folytatást.
2023-07-26 |
A természetes élőhelyek megtartása, kialakítása rendkívül fontos a saját kertünkben is, hogy minél több hasznos rovar és ízeltlábú találjon otthonra benne. Ön tudja egyébként, hogy milyen pókok élnek az otthonában vagy a kertjében?
0:00
0:00
2023-07-25 |
Januártól indul a támogatott lakhatás, az új épületbe, amelyet a Méliusz téren alakítanak ki, 10 halmozottan fogyatékos felnőtt költözhet be. Az épületre egy pályázaton nyert támogatást az intézmény, az építkezés már zajlik. A belső bútorzat megvásárlásához viszont adománygyűjtést szerveznek.
2023-07-17 |
Húsz évvel ezelőtt rakták le a szociális gondoskodás alapkövét Fényeslitkén. Erre emlékeztek a minap – ünnepi istentiszteleten. A hálaadó alkalmat azért is tartották, mert ismét sikerült új épületrésszel bővíteni a református szociális szolgáltató központot. Fényeslitke református lelkipásztorával, Bezzegh Gáborral beszélgetünk.
2023-07-14 |
Amellett, hogy egyre több családot, háztartást segít lakhatáshoz, az Utcáról Lakásba! Egyesület tevékenysége nem csak karitatív. Tagjai hisznek abban, hogy a lakhatási válsággal rendszerszinten kell foglalkozni, egyéni támogatásokkal a kérdés nem orvosolható. Ezért nem projekt, hanem program alapon működnek.
0:00
0:00
2023-04-13 |
Decemberre elkészülhet az Immánuel Otthon és Iskola új épülete, amelyben 10 fogyatékkal élő fiatal élhet majd szinte teljesen hétköznapi életet.
2023-03-30 |
A lakástüzek száma országosan és hajdú-biharban is megemelkedik a hideg évszakban, ugyanis ezekben a hónapokban sok időt töltünk otthonunkban és több elektromos készüléket használunk.
2022-12-11 |
Az intézmény működése során az ott dolgozók mindig példaértékű munkát végeztek, ami három éve kiegészült azzal a gondoskodó krisztusi szeretettel, amely a református fenntartásból fakadóan vált az otthon sajátjává – hangzott el az encsi református templomban megszervezett hálaadó istentiszteleten.
2022-10-09 |
Református Felsőoktatási Diákotthont és speciális nevelést, fejlesztést igénylő gyermekeknek óvodát alakít ki a Tiszántúli Református Egyházkerület Debrecenben az egykori Postás üdülőben. A Nagyerdei körúton, a református idősotthon szomszédságában található 30 szobás szállodát már mintegy két éve nem használta a Magyar Posta, mire 2021 decemberében megvásárolta a kerület, 1.2 milliárd forintért.
2022-06-05 |
Az intézmény vezetője szerint a lakóik örültek, hogy segíthettek. A fizikai akciókon túl rendszeresen imádkoznak együtt a békéért is. A részletekről Csikó Katalin intézményvezetővel beszélgettünk.
2022-05-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt