Lassan vége az idegenforgalmi szezonnak. Miskolcot 10-15%-kal kevesebben keresték fel az előző évhez képest. Erről is szólt Szendrei Mihályt, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke.
2023-09-07 |
A Debrecen-Úrréti Református Gyülekezet nyara gazdag programokkal zajlik. Júliusban megrendezték a több generációs tábort Zemplénben, illetve az idén elsőként az Úrréti Nyár elnevezésű programsorozatot. Nyáron ebéd, illetve vacsora alkalmakat hirdettek meg a családok számára, amely lehetőséget jelent ismerkedésre, beszélgetésekre. A találkozások nagyon népszerűek. Fontos változás az is, hogy az istentiszteletek helyszíne megváltozott, a gyülekezeti élet azonban maradt a Vezér utcai gyülekezeti házban.
2023-08-09 |
Az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai augusztus 10-e és 13-a között Hullócsillagok éjszakája a Hortobágyon” – címmel izgalmas, csillaglessel fűszerezett ismeretterjesztő programokkal készülnek.
2023-08-04 |
Júliusban és augusztusban országszerte számos nyári tábort szervez rászoruló gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet.
2023-07-13 |
A nyári vakáció megannyi öröme mellett a szülőkre, nagyszülőkre, táboroztató pedagógusokra hatalmas felelősség hárul, hogy a gyermekek testi épségét biztonságban tudják.
2023-07-13 |
A szakmai program továbbra is részben általános rajzi, tér- és tárgyábrázolási módszerekkel foglalkozik, részben sokszorosítógrafikai technikákkal ismereteti meg az érdeklődőket. 14 éves kortól várják a rajzolással, festéssel ismerkedők jelentkezését. A kéthetes tehetséggondozó program folytatására tanév közben is lehetőség van. A szabadiskolát Radics Márta keramikusművész, rajztanár és Kovács Károly képzőművész, rajztanár vezetik.
2023-07-11 |
Július 3-án kezdetét vette 15 külföldi diákkal a Nyári Egyetem, amelyen két héten keresztük a magyar nyelv mellett a helyi kulturális élettel is megismerkednek majd a fiatalok. A Nyíregyházi Egyetem munkatársai örömmel oktatják a lelkes érdeklődőket.
2023-07-07 |
A törvényi előírásoknak megfelelően elsőbbséget élveznek a dolgozó szülők gyermekei, a jelentkezési laphoz munkáltatói igazolás csatolása szükséges, és csak azok a tanulók vehetik igénybe a nyári napközit, akiknek nincs térítési díj tartozásuk. A részletekről Istenes Zsoltot, a miskolci polgármesteri hivatal sajtómunkatársát kérdeztük.
2023-05-11 |
Az első héten a 8-14 év közötti gyermekek, míg őket követően a kamaszok vettek részt a programon. Az egy hét alatt a Bükk-hegység Nagy- és Kis-fennsíkját bejárva, értékekkel és szomorú jelenségekkel – a bükki erdőtűz nyomaival - is találkoztak egyaránt. A gyermekeket a szervezők önállóságra és együttműködésre, illetve a természet szeretetére nevelték. A részletekről F. Nagy Zsuzsa a Zöld Kapcsolat Egyesület elnöke számol be.
2022-07-31 |
A Debreceni Egyetem az évtizedes hagyományokkal rendelkező Nyári Egyetemét 2 év világjárvány miatti kényszerszünet után ismét jelenléti formában rendezheti meg július 18-ka és augusztus 12-ke között. Idén 35 országból 108-an vesznek részt a nyelvi fejlesztő, társalgást gyakorló, sport- és kulturális programokon.
0:00
0:00
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt