A szív- és érrendszeri betegségek népbetegségnek számítanak, és az ebből fakadó érelmeszesedés, különösen a koszorúér betegség jelenti a vezető halálokot világszerte. Kiemelt jelentősége van a megelőzésnek és fontos szerepet játszik ebben a folyamatban az egészséges táplálkozás. Erről beszélgetünk Balázsné Rozgonyi Katica dietetikussal.
2020-07-22 |
A növényi alapú étrend nem divatdiéta, ráadásul már kutatás bizonyítja, hogy azoknál, akik kiegyensúlyozott módon, tisztán növényi étrenddel táplálkoznak, csökken a betegségek kockázata. De milyen növények fogyasztására vonatkozik a kutatás? Nyersen, vagy főzve ehetjük a zöldségeket? Okoz-e valami hiányt a szervezetünkben, ha nem eszünk húst? Szabó Zoltán dietetikussal, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának szakoktatójával beszélgettünk.
2019-09-30 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt