Mit jelent az, hogy Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség felvette a rákkeltő anyagok listájára a jellemzően üdítők édesítésére használt aszpartámot, és azt is hogy mit jelent a 2B csoport, ahova került ez az anyag - ahogy egyébként több mint 300 másik anyag is került már? Ihatunk-e aszpartámmal édesített üdítőt, vagy maradjunk a tiszta víznél?
2023-08-23 |
A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja, Móré Mariannan vezetésével felmérést végeztek az 50 éves és annál idősebb lakosság körében, amelynek eredménye szerint a válaszadók egyharmada szenved valamiyen krónikus betegségben és minden negyedik túlsúlyos. Az érintett célcsoport egészségtudatossága jónak mondható és minél iskolázottabb valaki, annál egészségtudatosabb.
2023-03-27 |
A díszaulában a méhészeti eszközöket forgalmazó kereskedők mutatták be termékeiket, de szakmai előadások is kísérték a fórumot. Bross Péter a Magyar Országos Méhészet Egyesület elnöke a nehéz helyzetbe került ágazat problémáit foglalta össze előadásában, majd Rusvai Miklós virológus a méheket veszélyeztető mérgezésekről, fertőzésekről szólt.
2023-03-23 |
Műtétre gyűjt egy egyházasrádóci család, akiknek kislánya agykárosodást szenvedett kétnapos korában. Kornélia nagyon sok fejlesztésen van túl, és bár az orvosok azt mondták szobanövényként fogja élni az életét, rácáfolt, március 1-jén lett 5 éves és jelenleg járni tanul.
2023-03-15 |
A Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke Szuhai Judit idén háromnaposra tervezi a Vese Világnapja eseményüket. Célja az, hogy március 9-11 között minél több embert információval láthassanak el a betegséggel kapcsolatban.
2023-03-03 |
Sok a hasonlóság az emberi társadalom és a hangyák bonyolultan szervezett világa között. Dr. Lőrinczi Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa évek óta hangyákkal végez kutatásokat, melyek fő célja, hogy tovább bővüljön az ismeretanyag.
0:00
0:00
2023-02-08 |
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán utazásorvostan tantárgyat oktató Felkai Péter „A járványok története” címmel könyvet írt. A szerző írásában felhívja a figyelmet arra, hogy a járványok mindig részei voltak az emberiség történetének, de azok a tudomány és a társadalom összefogásával legyőzhetők.
2023-01-20 |
Müller Cecília országos tisztifőorvos január 12-én jelentette be, hogy járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon.
2023-01-17 |
Szezonális lett a koronavírus, télen így biztosan több megbetegedés lesz, emellett idén az influenzajárvány is a megszokottnál jóval komolyabb lehet – hívják fel a figyelmet a virológus szakemberek. A témában Dr. Asztalos Ágnest, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét kérdeztük.
2022-11-15 |
Gazdag választékban találnak könyveket, kiadványokat és támogató információkat a nők testi-lelki egészségéről, a női daganatos betegségekről, a megelőzésről, valamint a helyi és országos segítő szervezetekről az érdeklődők, a könyvtárakban lévő MályvaPolcon.
2022-11-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt