Debrecen önkormányzata hagyományosan a Város napján adja át rangos elismeréseit. A város fejlődését, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken át végzett kiemelkedő tevékenységért adományozható Pro Urbe Díj egyik kitüntetettje idén Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.
2024-04-19 |
A „Képzés és Karrier a KKV Szektorban” alcímű kiállítást és konferenciát közösen szervezte a Debreceni Szakképzési Centrum, az EDC Debrecen, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete és a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2024-04-12 |
A Debreceni Szakképzési Centrum 11 iskolájából nem csak a munkaerőpiacra vezet egyenes út. A fiatalok akár tovább tanulhatnak felsőfokon, és egyetemi diplomát szerezhetnek. Ennek egy speciális formája a DSZC és a Debreceni Egyetem együttműködésével elindított okleveles technikus képzés, amikor már a középiskolai tanulmányok alatt egyetemi tudást és kreditpontokat szerezhetnek a diákok. Jelenleg 6 szakmában választhatják ezt a lehetőséget a centrum tanulói.
2024-04-05 |
Ezzel a címmel szerveznek egy új kiállítást és konferenciát Debrecenben, ahol a kis- és középvállalkozások képviselői találkozhatnak leendő munkavállalóikkal. A Debreceni Szakképzési Centrum, az EDC Debrecen, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete és a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közös fórumán több ezer diák vesz majd részt április 4-én.
0:00
0:00
2024-03-29 |
A Mozdulj Debrecen! mozgalom egyre kiterjedtebb. Az egészséges életmódot, sportot népszerűsítő, a különböző korosztályokat megszólító komplex városi program helyszínei közé csak az elmúlt hetekben három új iskola csatlakozott. Mindez az ez évtől meghirdetett Suliprogram sikerét is jelzi.
0:00
0:00
2024-03-22 |
A gépjármű mechatronikai technikus az egyik slágerszakma ma Debrecenben és a Debreceni Szakképzési Centrum érintett iskoláiban. A DSZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumában tanít a centrum egyik kiválósága, Bujdosó Sándor.
2024-03-15 |
A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja, amelyet 1917 óta -Magyarországon 1948-tól minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon.
2024-03-08 |
Eddigi 15 vállalattal volt ilyen, sokoldalú kapcsolatot jelentő szerződése a DSZC-nek, most pedig az e-mobilitás egyik világszinten meghatározó piaci szereplőjével, a CATL-lel bővült a kör, ami a cívisvárosban építi fel második európai akkumulátorgyárát.
2024-02-16 |
Tavaly év végén második alkalommal tették közzé az ország legjobb technikumainak TOP100-as listáját. Több szempont szerint, az Oktatási Hivatal és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal adatait is figyelembe véve állították fel a rangsort.
2024-01-19 |
A Debreceni Szakképzési Centrum munkatársai Karrierhetet szerveznek a tagintézményekben. A programokon az ipari partnerekkel összefogva egyrészt a cégeknél valós környezetben, másrészt az iskolák falain belül szeretnék bemutatni diákjaiknak, milyen lehetőségek várják őket választott pályájukon a szakmai végzettség megszerzése után. A DSZC Kreatív Technikuma volt az egyik első, ahol a Karrierhetet megtartották.
0:00
0:00
2024-01-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt