Az elmúlt tanévben új programsorozatot vezetett be iskoláiban a Debreceni Szakképzési Centrum. Valamennyi tagintézményben megrendezték az úgynevezett Karrierheteket. Ezzel a szakmát tanuló diákoknak akarták kézzel foghatóan megmutatni, hogyan kamatoztathatják majd végzettségüket a munkaerőpiacon.
2024-07-12 |
Vannak olyan szakmák, melyekre kiemelkedően nagy igénye van a munkaerőpiacnak. Debrecenben több ágazatra is igaz ez, kiváltképp az építőipar területén. Az Építech, azaz a Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola valamennyi szakmájával könnyű elhelyezkedni. Ezt ma már nem csak a foglalkoztatók, hanem a pályát választó diákok is egyre inkább felismerik. A nappali és a felnőttképzés is népszerű.
2024-07-06 |
A most lezárult 2023-2024-es tanév végén újra Diák Nagyöveteket választott a Debreceni Szakképzési Centrum. Olyan, a DSZC iskoláiban szakmát tanuló fiatalokat kerestek a korábban meghirdetett pályázattal, akik az arcai, szószólói lehetnek az intézményeknek.
0:00
0:00
2024-06-28 |
A Debreceni Szakképzési Centrum ezen a nyáron is több tábort tart. Az oktatók a résztvevő általános iskolások számára tartalmas, fejlődést és élményekkel elegyített szórakozást kínálnak, de a különböző szakmák iránti érdeklődést is megalapozhatják.
0:00
0:00
2024-06-21 |
A Tanítsunk Magyarországért Program lényege, hogy a hátrányos helyzetű térségek általános iskolásait egyetemi hallgatók mentorálják. A fiatalok segítik a gyerekeket a felzárkózásban, hogy majd közép-, vagy akár felsőfokon továbbtanulhassanak.
2024-06-13 |
A Debreceni Szakképzési Centrum számára fontos a pályaorientáció, hogy népszerűsítsék a különböző szakmákat, a továbbtanuló fiatalokat az iskoláikba irányítsák. De arra is hangsúlyt helyeznek, hogy a már náluk tanulóknak megmutassák: hova vezethet majd az út, ha már zsebükben lesz a szakmai bizonyítvány, hol hasznosíthatják a megszerzett tudásukat.
2024-06-08 |
A Debreceni Szakképzési Centrum immár 3. alkalommal rendezi meg Szakmafesztiválját. Az érdeklődők június 1-én, szombaton jó idő esetén a belvárosban, a Dósa nádor téren tájékozódhatnak, a tagiskolákban választható szakmák, továbbtanulási lehetőségek, és a lehetséges karrierutak felől.
0:00
0:00
2024-05-31 |
Ezúttal is azokat a szakképzésben tanuló fiatalokat keresték, akik egy-egy tagiskola arcai, szószólói lehetnek, és kortársaik – a jelenlegi és leendő diákok - között népszerűsíteni tudják magát az intézményt, a centrumot, a különböző szakmákat.
2024-05-24 |
A Debreceni Szakképzési Centrum idén nyárra is hirdetett ingyenes táborokat az általános iskolások számára. Az élményszerzés mellett cél a készségek fejlesztése és a különböző szakmák iránti érdeklődés magalapozása is.
0:00
0:00
2024-05-16 |
Az elmúlt héten zajlott a Szakma Sztár Fesztivál, a szakmát tanuló fiatalok legrangosabb hazai versenye. A Debreceni Szakképzési Centrum 6 iskolájából 9 diák jutott be idén az országos döntő végső fordulójába, és a legjobbak között 2., 3., 4. helyen végeztek.
2024-05-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt