Karsai Gábor, a GKI vezérigazgató-helyettese azt mondja, már az utolsó negyedévben csökkenhet a gazdasági teljesítmény, vagyis recesszió jöhet, ez pedig még a következő év feléig legalább kitart. A fogyasztók inflációs várakozása is emelkedik. Ráadásul a lakosok a saját megtakarítási lehetőségeiket is hónapról hónapra rosszabbnak látják, pedig alig néhány hónapja, idén februárban még épp csúcsot döntött a megtakarítani tudok aránya a GKI csaknem 30 éve tartó fogyasztói bizalmi index felméréseinek történetében.
2022-11-03 |
Hat százalékos munkanélküliséggel, reálértéken csökkenő nyugdíjakkal, és a béremelkedések ütemének csökkenésével is számol a GKI Gazdaságkutató Zrt. a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság miatt. Összességében szerintük az idei évre a recesszió mértéke hat százalékos lehet. Épp ezért nem tartják reálisnak a Magyar Nemzeti Bank optimista, akár két százalékos növekedéssel is számoló becslését.
2020-06-30 |
Markánsan le fog lassulni a magyar gazdaság jövőre a Gazdaságkutató Intézet prognózisa szerint. Mindez számokkal: a GDP a tavalyi 5,1 százalék után idén 4,3, jövőre pedig 2,7 százalékkal nő a GKI szerint. Mindennek a legfőbb oka az uniós források csökkenése lesz. A részletekről Karsai Gábort, a GKI vezérigazgató-helyettesét hallják.
2019-11-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt