Van olyan ágazat, amely bővülni tudott 20 százalékkal, de olyan is van, amely körülbelül ugyanennyivel csökkent. Az építőipart egyelőre a korábbi évek megrendeléseinek teljesítése pörgeti, de mintegy 30 százalékkal kevesebb a megrendelések száma, mint tavaly ilyenkor volt.
2023-12-11 |
Karsai Gábor, a GKI vezérigazgató-helyettese azt mondja, az eurózóna országaiban azonban már csak 3 százalék körüli az infláció, vagyis a magyar adat háromszor magasabb. Itthon vajon mikor mehetünk 5 százalék alá, vagy mikor érhetjük el a 3 százalékot? És vajon miért érez úgy a lakosság szeptemberben, hogy az infláció valójában 30 százaléknál is nagyobb? Erről is beszélgetünk a következő percekben Karsai Gáborral, a GKI vezérigazgató-helyettesével.
2023-11-23 |
Ha azt mondom Makó, azt mondod hagyma. A két fogalmat azok a makói polgárok társították össze örökre, akiknek megélhetést adott és ad ma is ez a növény. Ám míg, 20 évvel ezelőtt Makó térségében 1500–2000 hektáron foglalkoztak hagymatermesztéssel a gazdálkodók, addig mára húsz-harminc hektárra szűkült.
2023-10-19 |
Lehmann Kristóffal, a Magyar Nemzeti Bank Nemzeti monetáris politikai és gazdaságtudományi ismeretterjesztési igazgatóság igazgatójával beszélgettünk a téma kapcsán többek között a globalizációról, annak szakaszairól, változásairól, valamint arról is, hogyan változtatta meg a világgazdaság képét Kína bekapcsolódása a világkereskedelmi szervezetbe.
2023-08-25 |
Feloldjuk a képernyőt, odaérintjük a telefonunkat a terminálhoz, egy rövid hangjelzés és már végeztünk is a vásárlással. Az információs és kommunikációs technológia vívmányai, valamint a szélessávú internet hozzáférésének elterjedése egyre egyszerűbb és gyorsabb módszereket kínál az azonnali elektronikus fizetésre.
2023-08-19 |
A következő 7 évben is 10 milliárd forint értékű forráskihelyezés várható munkaerőpiaci programokra, továbbá az egyéb gazdaságfejlesztő programokkal együtt, ez akár 30 milliárd forint is lehet vármegyénkre nézve-fogalmazott rádiónknak Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei közgyűlés elnöke.
2023-04-26 |
Játékos pénzügyi élményeket nyújt a PÉNZ7 Miskolcon is. A programra iránt idén is nagy az érdeklődés, ezúttal a borsodi megyeszékhely 24 iskolája regisztrált, mintegy 3575 miskolci diák vesz részt az eseményen, 13 önkéntes segíti a programot. Ebben a tanévben a korszerű pénzkezelés és kiemelten a pénzügyi biztonság kerülnek középpontba.
2023-03-15 |
Évtizedek óta először csökkent Kína, vagyis a világ legnépesebb országának lakossága, sőt, becslések szerint idén India meg is előzheti Kínát a népességszámban. Vajon lehet-e összefüggésben ez azzal, hogy Kína elengedte a koronavírus járvány kezelését?
2023-02-01 |
Az év második felében már csökkenhet az infláció mértéke, de még decemberben is kétszámjegyű adat várható - mondja Karsai Gábor a GKI vezérigazgató-helyettese. Emellett a GDP is 1-1,5 százalékot is csökkenhet, ahogy a fogyasztás és a reálkeresetek mértéke is várhatóan csökkenni fog idén. A részletekről Karsai Gáborral, a GKI vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.
2023-01-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt