Az év második felében már csökkenhet az infláció mértéke, de még decemberben is kétszámjegyű adat várható - mondja Karsai Gábor a GKI vezérigazgató-helyettese. Emellett a GDP is 1-1,5 százalékot is csökkenhet, ahogy a fogyasztás és a reálkeresetek mértéke is várhatóan csökkenni fog idén. A részletekről Karsai Gáborral, a GKI vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.
2023-01-26 |
Rövidtávon tovább emelkedik az infláció, és reális fogatókönyv az, hogy bár ennél jobban nem száll el, de hosszútávon 4-5 százalék körül marad - mondja Karsai Gábor. A GKI vezérigazgató-helyettesével az infláción túl a történelmi euró-forint árfolyamról, a GDP növekedésről, a Magyar Nemzeti Bank alapkamat emeléséről is beszélgetünk majd, és szó lesz arról is, hogy egy esetleges euró bevezetés változtatna-e ezeken a folyamatokon
2021-11-25 |
Idén a belföldi utazások lesznek népszerűek, de a visszajelzésekből már az is látszik, hogy egyre többen kezdenek érdeklődni a külföldi utak iránt is. S, hogy hogyan alakultak át az utazási szokások arról Bicsérdy Rita, Nyíregyháza egyik közkedvelt utazási irodájának a vezetője nyilatkozott.
0:00
0:00
2021-06-08 |
A gazdasági fellendülést egyelőre nem is érzik a magyarok, a GKI fogyasztói bizalmi indexe ötödik hónapja csökken. A részletekről Karsai Gábort, a GKI vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.
2020-12-17 |
13,5%-al esett vissza a magyar gazdaság a koronavírus-járvány első hónapjaiban. A következő negyedévben már jobbak lehetnek az adatok, a teljes évre vonatkozó adatok viszont biztosan a visszaesésről szólnak majd. Az Európa Rádió által megkérdezett szakember szerint a tavalyi színvonal elérése csak 2022-ben reális. Karsai Gábort, a GKI vezéirgazgató-helyettesét kérdeztük.
2020-08-19 |
A legoptimistább forgatókönyv szerint 3 százalékkal, a legrosszabb szerint 7 százalékkal esik vissza idén Magyarország GDP-je a koronavírus járvány okozta válsághelyzet miatt a Gazdaságkutató Intézet prognózisa szerint. Vértes Andrással, a GKI elnökével beszélgetünk.
2020-04-07 |
Markánsan le fog lassulni a magyar gazdaság jövőre a Gazdaságkutató Intézet prognózisa szerint. Mindez számokkal: a GDP a tavalyi 5,1 százalék után idén 4,3, jövőre pedig 2,7 százalékkal nő a GKI szerint. Mindennek a legfőbb oka az uniós források csökkenése lesz. A részletekről Karsai Gábort, a GKI vezérigazgató-helyettesét hallják.
2019-11-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt