Ezután minden érintett vállalkozásnak el kell döntenie, hogy milyen szabályok szerint adózik. Ehhez tisztában kell lenni a választási lehetőségekkel, azok feltételeivel és a teendőkkel, ezért a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága augusztus 16-án 13 órától online tájékoztatást szervez az új katatörvény kapcsán felmerülő választási lehetőségekről, bejelentési, bevallási és egyéb adókötelezettségekről. A 90 perces előadás után a résztvevők kérdezhetnek is.
2022-08-15 |
Az adónem alá tartozó vállalkozóknak csak lakossági ügyfelektől lehet bevételük, vállalkozástól, cégektől vagy jogi személytől nem. Fontos odafigyelni arra, hogy a régi adónem alól automatikusan kikerül az ember, viszont azok a vállalkozók, akik szeretnék folytatni a katás adózást, szeptember 25-ig be kell jelenteni, mert a regisztráció már nem automatikus.
2022-07-28 |
Az adóemelések hatását a cégek előbb vagy utóbb, de valószínűleg át fogják hárítani az ügyfelekre, vagyis a lakosok meg fogják ezek hatását érezni - mondja Karsai Gábor, a GKI vezérigazgató-helyettese. A kormányzat a közelmúltban jelentette be, hogy nyolc ágazat - ahogy ők fogalmaztak - extraprofitját adóztatják meg, ettől 800 milliárd forintot remélve.
2022-06-03 |
Kétségkívül verseny van a civil adó egyszázalékokért a református szervezetek között is, de nem tartja egymást vetélytársnak a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványa és a Bethesda Gyermekkórház Alapítványa.
0:00
0:00
2022-05-18 |
Az adó első részletét 2022. március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni. A határozatokat és értesítéseket a NAV elektronikusan küldi azoknak akiknek van ügyfélkapujuk, a többiek postán kapják meg a papírokat.
2022-03-13 |
Aki nem adja be az adatokat közlő nyilatkozatot december 31 –ig, az adóbevallásban veheti majd igénybe az szja visszatérítést. Az adóhivatal honlapján megjelent egy videó, ami segítséget nyújt az érintetteknek a visszadó nyilatkozat kitöltéséhez - mondta rádiónknak Galuskáné Mecser Anna Rita, a NAV borsod megyei igazgatósága miskolci központjának kommunikációs referense.
2021-12-01 |
Aktívan! Ezzel a címmel tartott tájékoztatót a miskolci Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület. Itt ismertették a Civil 1%-os kampányt, Borsod megyében 1.768 egyesület, alapítvány várja az adózók 1%-os felajánlását. Szó volt a közelgő adóbevallási határidőkről, valamint a járványügyi szabályok könnyítéseiről és a még mindig gondokat okozó betartandó szabályokról, valamint egy új pályázati forrás, a Városi Civil Alap nyújtotta lehetőségekről. Palik Zoltánt, az egyesület szakmai vezetőjét kérdeztük.
0:00
0:00
2021-05-08 |
Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár Bereg megyei szóvivője rádiónknak adott interjújában felhívta a figyelmet a KATÁS vállalkozásokat érintő idei évtől érvényes jogszabályokra, illetve arra is, hogy a fogyatékossági támogatásban részesülők a személyi jövedelemadóból személyi kedvezményt vehetnek igénybe, amely lehetőséggel még sokan nem éltek.
2021-01-26 |
Hat százalékos munkanélküliséggel, reálértéken csökkenő nyugdíjakkal, és a béremelkedések ütemének csökkenésével is számol a GKI Gazdaságkutató Zrt. a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság miatt. Összességében szerintük az idei évre a recesszió mértéke hat százalékos lehet. Épp ezért nem tartják reálisnak a Magyar Nemzeti Bank optimista, akár két százalékos növekedéssel is számoló becslését.
2020-06-30 |
Nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat, és főleg a kistelepüléseket az, hogy a gépjárműadó teljes bevételét az államnak kell utalniuk, hogy az összeg bekerüljön a koronavírus-járvány miatt létrehozott alapba. Egy Csongrád megyei kistelepülés példáján keresztül járunk utána, mit is jelent mindez.
2020-04-17 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt