Karsai Gábor, a GKI vezérigazgató-helyettese azt mondja, már az utolsó negyedévben csökkenhet a gazdasági teljesítmény, vagyis recesszió jöhet, ez pedig még a következő év feléig legalább kitart. A fogyasztók inflációs várakozása is emelkedik. Ráadásul a lakosok a saját megtakarítási lehetőségeiket is hónapról hónapra rosszabbnak látják, pedig alig néhány hónapja, idén februárban még épp csúcsot döntött a megtakarítani tudok aránya a GKI csaknem 30 éve tartó fogyasztói bizalmi index felméréseinek történetében.
2022-11-03 |
A meteorológia nem tévedhetetlen, hiába fejlődött sokat a technikai, a műszaki háttér, bizony vannak kiszámíthatatlan tényezők, melyek akár néhány perc alatt boríthatják az addigi számításokat és könnyen megdőlhet egy-egy előrejelzés. Erről beszélgetünk Szegedi Sándorral a Debreceni Egyetem Meteorológiai Tanszékének vezetőjével.
2022-09-04 |
Az Országos Mentőszolgálat egy éve teszteli legforgalmasabb területein azt az öntanuló mesterséges intelligencia alapú előrejelző rendszert, mellyel a korábbi adatok alapján hatékonyan meg lehet becsülni hol-mennyi riasztás várható. Így a lehető legjobban eloszthatják a mentőkapacitásokat, a kocsikat, a személyzetet.
2022-06-24 |
A globális felmelegedésről, az időjárás változásról is beszélt rádiónknak a nyíregyházi okleveles mérnök Dávid Mihály, aki hosszútávú időjárás előrejelzést készít csaknem fél évszázada. A Dávid naptár szerint 2030-ig tart a globális felmelegedés, utána pedig enyhe mértékben, de csökkeni fog a hőmérséklet.
2020-04-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt