A szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a héten 318 településen végeznek a szakemberek úgynevezett földi kémiai gyérítést, elsősorban a Duna, Tisza, Ipoly és a Körösök vidékén.
2021-06-17 |
A mostani állománygyérítés tavasszal indult el, akkor kötötték meg a munkához szükséges szerződéseket. Három nagy vadásztársaság elnöke egyeztetett az ügyben. A koordinációs feladatokkal Kiss Tibor polgármesteri megbízott végzi a város részéről, aki részletesen számol be a vaddisznó gyérítésről.
0:00
0:00
2020-09-09 |
Az elmúlt hetek csapadékos meleg időjárása kedvezett a szúnyogok szaporodásának és az esténként nagy tömegben megjelenő rovarok sokak szabadtéri tevékenységét megkeserítik. A hazánkban őshonos fajok csípése a múló kellemetlenségen túl komoly betegségeket is hordozhat, a behurcolt, invazív szúnyogfajok veszélyesebb fenyegetést is jelenthetnek.
2020-07-24 |
A kémiai gyérítés helyett a biológiai szúnyoggyérítést szorgalmazza Kemenesi Gábor biológus, virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának szúnyogokra szakosodott munkatársa. Azt mondja: a repülőgépekről permetezett vegyszer egy idegméreg, amely a szúnyogok mellett más rovarokra is káros, mégha nem is öli meg őket.
0:00
0:00
2019-06-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola