A szegedi papucs készítése és viselése is szorosan összefonódott egykor a szegedi léttel. A régi időkben ettől lett valaki igazán szegedi, viselése ugyanis nagyon gyakori volt a 19-20. században.
2023-06-21 |
Miskolcon sokáig nem volt hagyománya a súlyemelés sportágnak, ezért is volt jelentős mérföldkő 1949 ősze, amikor megalakult a DVTK súlyemelő szakosztálya Papp Gábor irányításával. Még aktívan sportolt, amikor megteremtette és irányította a szakosztályt. Éveken át fizetség nélkül végezte a munkáját, de később sem honorálták kellő mértékben az erőfeszítéseit.
2021-02-17 |
13 nyári olimpiáról, számtalan hazai, Európa- és világbajnokságról tudósította a rádióhallgatókat Novotny Zoltán. A legendás sportriporter idén májusban ünnepelte 80. születésnapját, ennek apropóján készült vele egy életútinterjú-kötet, amelyben vicces anekdoták és rádiós kulisszatitkok mellett hitéről, az evangélikus egyházhoz való kötődéséről és a Protestáns Újságírók Szövetségéről is mesél, melynek 15 évig elnöke volt. A kötetről elsőként Boda Zsuzsa szerkesztőt hallják.
0:00
0:00
2020-07-14 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt