A sportcentrumban elsősorban a kültéri edzéseknek adnak teret a saját sportiskolás és a külsős sportolók számára. Ez az Oláh Gábor utcai Sportcentrumot, a Gyulai Atlétikai Stadiont érinti, de megnyitották részlegesen a Sportuszodát, és a jégcsarnok küzdőterében pedig a DEAC hokicsapata kezdhette meg edzését.
2020-05-22 |
Ezekben a hetekben javában zajlana a nyíregyházi kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi fordulója, ha minden rendben lenne. Dajka László a városi kispályás labdarúgó bajnokság elnöke rádiónknak elárulta, a kényszerleállás miatt átszervezik a bajnokságot.
2020-04-16 |
Az első alkalommal még 1500 métert tudott futni a nyíregyházi lőtéren, nyáron, homokban, úgy, hogy utána alig bírt hazamenni, ma pedig hegyen-völgyön keresztül több mint 100 kilométert is képes megtenni. Belus Tamás, nyíregyházi terep ultrafutó, aki nemrégen egy hazai verseny első helyezettjeként bekerült a legjobbak közé, ennek köszönhetően pedig részt vehetett élete legnagyobb álmának nevezett eseményen, ahol 121 kilométert, 7000 méteres szintemelkedés során 19 óra alatt futott le, második legjobbként a benevezett magyarok között.
2020-03-21 |
Tizenharmadik alkalommal rendezett sportgálát a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola, rövidítve a SUSI az Árpád Vezér Gimnázium tornatermében, Sárospatakon. Az eseményen több mint kétszáz általános iskolás korú gyermek mutatta be a szülőknek azt, mit is sajátítanak el az edzéseken.
2020-03-10 |
17 év után idén nyáron elkezdődhet a Főnix Csarnok felújítása. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak. A kormány 2 és fél milliárd forinttal, a Magyar Kézilabda Szövetség és Debrecen városa 300 millió forinttal támogatja a renoválást. Az épület külsején apró változások lesznek, a belső rész új burkolatot kap, korszerűbb lesz a vizesblokk, a gépészet, és az öltözők is, illetve megvalósul egy biztonsági beléptetőrendszer. A csarnok így alkalmas lesz a 2022-es férfi kézilabda Európa Bajnokság lebonyolítására.
2020-02-29 |
Ezzel a címmel szervezett a DEAC fogyatékkal élők számára életmód és mozgásterápiás napot. A cél, hogy az egyetemen tanuló fogyatékos diákok részt vegyenek az intézmény testnevelés kurzusain. A programra több mint 100-an regisztráltak, akik előadást hallhattak a mozgás fontosságáról, számukra megfelelő sportprogramokon, illetve egészségügyi szűrővizsgálaton vehettek részt.
0:00
0:00
2020-02-08 |
Az lenne a jó, ha minél több fiatal sportolna, hiszen a mozgás javítja a szellemi tevékenység hatékonyságát, egyben olyan kompetenciákat alakít ki a gyerekekben, amelyeknek köszönhetően később, felnőttként magasabb minőségű életet élhetnek majd – közölte a Bátrak Ligája elnevezésű program sárospataki rendezvényének megnyitóján Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.
0:00
0:00
2020-02-04 |
A Vénkerti Diáksport Egyesület torna szakosztályából a versenyzők, 2017 április 11.-én igazoltak át Debreceni Egyetem Atlétikai Clubhoz. A Debreceni Egyetem nagyon pozitív irányban támogatja az egyetemisták, fiatalok sporttevékenységét, így lehetőséget biztosított a Debrecen város utánpótlás fiú tornasportjának, hogy a mai követelményeknek megfelelő létesítményben tudjanak edzeni, felkészülni a versenyekre. Ezért alakult meg a DEAC tornaszakosztálya.
2020-02-04 |
Az elmúlt évek szereplését megismételve, negyven-ötven közötti érmet vár a diákolimpia országos döntőiről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke. 2020-ban Nyíregyházán és Kisvárdán rendezik meg az egyik legrangosabb diákolimpiai döntőt, az összevont labdajátékok fináléját, melyre a legjobb csapatok érkeznek.
2020-02-04 |
Év végi utolsó edzését tartotta a DVTK asztalitenisz egyesülete a fiataloknak. Az utánpótlásban jelenleg 40-en ütik a kaucsuk labdát. Feltörekvő fiatalokról van szó. Az első 4 gyerek pedig már a megyei bajnokságban pallérozódik, úgy hogy az év elején még a Miskolc városi bajnokságban játszottak. Az utánpótlás nevelés nagyon fontos alapja lehet a DVTK asztalitenisz törekvésének. A legutolsó 2019-es edzésen szülők, gyerekek együtt játszottak, kicsit könnyedebb, lazább, játékosabb és természetesen karácsonyi hangulatban.
2019-12-22 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt