A tavalyi óriási sikert követően idén tavasszal ismét elindult a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárságának támogatásával megvalósuló Millió lépés az iskoládért kihívás, hogy 77 napon át újra megmozgassa a magyar iskolásokat és közösségeiket. A március 25. és június 9. között zajló, immár közösségi mozgalommá vált kampány idén kibővült a „Válts zöldre!” kezdeményezéssel, ami a testmozgás népszerűsítése mellett a környezettudatos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. A zöld pontokkal további nyereményeket kaphatnak az iskolák az ingyenesen letölthető MillióLépés applikáción keresztül.
2024-03-29 |
Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg először a Dr. vitéz Roncsik Jenő Sportnapot a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület, Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztálya, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
2023-09-27 |
A Dóczyba látogattak a világbajnok női kardcsapat tagjai, ugyanis a Magyar Vívó Szövetség egy új kezdeményezést indított 2023 szeptemberétől a Suli Vívó programban résztvevő iskolákban.
2023-09-16 |
Idén ősszel is lesz Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra. A Zöld Kapcsolat Egyesület már 26. alkalommal szervezi meg a sporteseményt, amelynek időpontja 2023. szeptember 17.-e, vasárnap. A részletekről Orosz Emesét szervezőt és kapcsolattartót kérdeztük.
2023-09-08 |
Debrecen salakmotorosai rangos állami kitüntetést kaptak az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódóan. Az idén 60 esztendős Tihanyi Sándor a páros világbajnokságon kiharcolt bronzéremért Magyar Érdemrend Lovagkeresztet, Tabaka József és Szatmári László a páros Európa-bajnokságon megszerzett dobogós helyezésért Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2023-09-08 |
Első diósgyőri és miskolci atlétaként Tóth Anna gátfutó is ott lehet Magyarország legnagyobb sporteseményén, Budapesten, a XIX. Szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon augusztusban.
2023-08-17 |
Idén Bükkszentkereszten táboroztak a csapat tagjai és a környéken tartották a korosztályonként lebontott tréningeket. A közös edzések még inkább összehozták a gyerekeket, főleg nagy kedvenc volt az erdei váltófutó csapatverseny. De az esti tábortüzek és közös sütögetés és éneklés is erősítették a közösségi érzést.
2023-08-15 |
A nyíregyházi városrész 49. ünnepét augusztus 11-12. között rendezik meg. A sportprogramok mellett, színpadi előadások is szórakoztatják majd a rendezvényre látogatókat, de lesz kézműves foglalkozás, solymászbemutató, termékkóstoló, habparty és utcabál is.
2023-08-07 |
A Marso Tenisz Centrum hat évvel ezelőtt vette át a tenisz sport szakmai irányítását és a működtetését, így még profibb körülmények között készülhetnek a nyíregyházi teniszezők. Poroszka Norbert a Marso Tenisz Centrum ügyvezető igazgatója elmondta, több nemzetközi versenyen vannak túl, de legfontosabb küldetésüknek a helyi fiatalok versenyeztetését tartják.
2023-08-03 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt