A Kádár-rendszerben volt egy fiókba gondosan bezárt füzet a Magyar Rádió szerkesztőségében, amely a bizonytalan hírszerkesztőt szükség szerint eligazította. Persze voltak váratlan események, amikről nem írhatott még ez a füzet sem. Meg persze volt olyan újságíró, aki fontosabbnak látta hogy például az ország értesüljön a csernobili katasztrófáról, mint hogy azt hogy bármilyen más szempontot érvényesítsen.
2022-12-08 |
Tizenhárom évvel ezelőtt kezdett megismerkedni a fotózás alapjaival a nyíregyházi Dodó Ferenc, aki ma már a megyei napilapnál dolgozik és nap mint nap új kihívások előtt áll. A szakember elárulta, hogy a több ezer elkészített fotó között melyik számára a legkedvesebb kép és arról is beszámolt, hogy mi különbözteti meg az amatőr fotóst az ízig-vérig fotóriportertől.
2021-05-15 |
„Egy szerkesztő, az élőadás motorja”- vallja a Helyi Érték díjas Ferencik Adrienne, aki 18 éven keresztül Nyíregyházán dolgozott: először egy helyi kereskedelmi rádióban, majd a Nyíregyházi Televízióban ért el országos sikereket. Adrienne négy és fél éve a fővárosban él, az M5 -ös csatorna szerkesztőjeként, különböző kulturális műsorok élő adásáért felel.
0:00
0:00
2021-03-10 |
13 nyári olimpiáról, számtalan hazai, Európa- és világbajnokságról tudósította a rádióhallgatókat Novotny Zoltán. A legendás sportriporter idén májusban ünnepelte 80. születésnapját, ennek apropóján készült vele egy életútinterjú-kötet, amelyben vicces anekdoták és rádiós kulisszatitkok mellett hitéről, az evangélikus egyházhoz való kötődéséről és a Protestáns Újságírók Szövetségéről is mesél, melynek 15 évig elnöke volt. A kötetről elsőként Boda Zsuzsa szerkesztőt hallják.
0:00
0:00
2020-07-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola