A facebookon elindított fotóaukción az árverésből befolyt összegből olyan eszközöket szeretnének vásárolni, amelyek segítséget jelentenek a járvány elleni küzdelemben, a betegek ellátásában, ezzel támogatva a miskolci covidos betegeket ápoló osztályokon folyó munkát. A felhíváshoz csatlakozó alkotók 59 képet ajánlottak fel, amelyekre az egyesület közösségi oldalán található képgalériában lehet licitálni – ezt mondta el rádiónknak Urbán Helga, a Miskolci Fotóklub Egyesület tagja.
2020-12-02 |
Kamarás Péter a PannErgy-MVLC-Miskolci Vízilabda Club fotósa “15 év Miskolc Város Sportjának Pillanatairól Képekben” című fotókiállítása nyílt meg a közelmúltban a Görömbölyi Művelődési Házban. A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2020. szeptember 17-től október 16-ig. 63 darab vízilabdáról szóló fotót tekinthet meg a nagyérdemű, melyeken a fotós a sport élményét és legfontosabb pillanatait adja vissza. Riportunkban Kamarás Péter arról is beszámol, hogy miként készültek ezek a képek és mióta is foglalkozik fotózással.
2020-09-24 |
Kalocsai Noé Miskolcon él és az egri művészeti középiskola mozgókép- és animációkészítő szakos tanulója. Fotómontázsa egy országos pályázaton bekerült a legjobbak közé.
2020-06-23 |
38. alkalommal hirdette meg a Magyar Újságírók Szövetsége a Sajtófotó Pályázatot, melyen ezúttal 267 fotográfus 2488 pályaművel indult. A Nagydíjat Hajdú D. András és Kovács Bea nyerték. A pályázathoz kötődő országos kiállítást a szervezők a koronavírus járvány megszűnése után azonnal megnyitják. Rádiónknak Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Magyar Sajtófotó Pályázat egyik szervezője nyilatkozott.
2020-04-24 |
Patak Part Minifeszt címmel rendezett három napos kulturális programsorozatot A Művelődés Háza és Könyvtára Sárospatakon. A rendezvény keretében nyílt meg a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma diákjának Füssi-Nagy Regőnek a fotókiállítása az Újbástya Rendezvénycentrumban.
0:00
0:00
2019-10-17 |
Miskolcra érkezik Máté Bence világhírű természetfotós munkásságát bemutató nagyszabású kültéri vándorkiállítás. A Szent István téren már látható tárlaton több mint 600 tekinthető meg ledvilágítással és üvegfelületen amely a szerző Máté Bence 20 éves munkáját mutatja be.
0:00
0:00
2019-10-14 |
Ma már szinte bárki lehet fotós, az okostelefonokkal gyorsan elkészülő képeket pedig azonnal publikálhatjuk is az interneten. Arról azonban már kevesebbet tudunk, hogy egyáltalán kit és mikor fényképezhetünk le, illetve milyen képet oszthatunk meg az interneten? Egyáltalán kié a kép? Mikor illet meg egy fotóst jogdíj? Mit tehet egy fotós ha ellopták egy képét?
0:00
0:00
2019-10-01 |
Különleges módszerrel készült fotókból nyílt meg Seres Géza legújabb kiállítása a Debreceni Református Kollégium Múzeumának Múzeumpedagógiai Termében. Az 1949-ben, Nagylétán született fotóművész Absztraktok és egyéb szénképek című tárlatában mobiltelefon-felvételek szerepelnek, amelyeket a száz-százharminc éve használt módszerekkel hívott elő.
2019-06-12 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt