Ezek a hamisítványok nagy anyagi károkat okoznak, és a vásárlók számára komoly kockázatot is jelentenek, hiszen legtöbbször ellenőrizetlen, a szabályozásokat figyelmen kívül hagyó gyártóktól származnak.
2023-07-25 |
Egy 2019 őszén indult kezdeményezés célja valami hasonló volt, bár az ötletgazda, Novák Zsüliet hozzáteszi: nem a szigorú szabályok kialakítása volt a cél, hanem a szemléletformálás.
2022-03-15 |
Sok üzlet bezárt vagy az online térbe költözött a koronavírus járvány okozta szigorítások miatt. A kényszer megváltoztatta az emberek vásárlási szokásait. Ez az úgynevezett slow fashion irányzatnak kedvezhet és a helyi vállalkozásoknak, amelyek nem tömegtermelést végeznek. De valójában milyen pozitív és negatív hatásai vannak és lehetnek a jelenségnek, arról kérdeztük a debreceni Balogh Dórát, a WEALL ruhamárka megálmodóját és tervezőjét.
0:00
0:00
2020-04-23 |
Egyetlen fehér póló elkészítéséhez 2700 liter víz felhasználására van szükség a gyapot termelésétől a póló előállításán át. Ez a mennyiség egy ember vízszükségletét több, mint 3 évig fedezné. Ez csak egy sokkoló adat, ami miatt útjára indította egy kétgyermekes édesanya az 1 évig nem vásárolok ruhát kihívást, és egyben Facebook oldalt. Novák Zsüliet azt mondja: A kihívás célja, hogy felhívja a figyelmet a divatipar súlyosan környezetszennyező hatására, amely vízpazarlással, szén-dioxid kibocsátással, vegyszeres szennyezéssel jár, miközben évente több milliárd dollárnyi megmaradt ruházattól szeméttelepeken vagy égetéssel szabadulnak meg a fast fashion ruhaipari cégek.
2019-09-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt