Ezek a hamisítványok nagy anyagi károkat okoznak, és a vásárlók számára komoly kockázatot is jelentenek, hiszen legtöbbször ellenőrizetlen, a szabályozásokat figyelmen kívül hagyó gyártóktól származnak.
2023-07-25 |
Az együttműködés révén a NAV ismeretei beépülnek az egyetem tantárgyi programjába. A NAV egyúttal gyakornoki programot, közös projekteket, tudományos tapasztalatcserét és kutatási lehetőséget biztosít a Miskolci Egyetem hallgatói és tanárai számára.
2023-05-11 |
Ezután minden érintett vállalkozásnak el kell döntenie, hogy milyen szabályok szerint adózik. Ehhez tisztában kell lenni a választási lehetőségekkel, azok feltételeivel és a teendőkkel, ezért a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága augusztus 16-án 13 órától online tájékoztatást szervez az új katatörvény kapcsán felmerülő választási lehetőségekről, bejelentési, bevallási és egyéb adókötelezettségekről. A 90 perces előadás után a résztvevők kérdezhetnek is.
2022-08-15 |
Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol az adóhatóság. A 10 és 36 hónap közötti életkorú, kifogástalan egészségi állapotú kutyusok gazdái 2022. május 4-éig, e-mailben küldhetnek előzetes ajánlatot a kutyavásárra.
2022-04-28 |
Az adó első részletét 2022. március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni. A határozatokat és értesítéseket a NAV elektronikusan küldi azoknak akiknek van ügyfélkapujuk, a többiek postán kapják meg a papírokat.
2022-03-13 |
Aki nem adja be az adatokat közlő nyilatkozatot december 31 –ig, az adóbevallásban veheti majd igénybe az szja visszatérítést. Az adóhivatal honlapján megjelent egy videó, ami segítséget nyújt az érintetteknek a visszadó nyilatkozat kitöltéséhez - mondta rádiónknak Galuskáné Mecser Anna Rita, a NAV borsod megyei igazgatósága miskolci központjának kommunikációs referense.
2021-12-01 |
Visszatérítés jár személyi jövedelemadójából minden gyermeket nevelő szülőnek, aki 2021-ben családi kedvezményre jogosult és úgynevezett összevontan adózó jövedelemből szerez idén bevételt; tehát például munkabérrel rendelkezik, ekhosan adózik, vagy katás kisadózó.
0:00
0:00
2021-11-09 |
Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár Bereg megyei szóvivője rádiónknak adott interjújában felhívta a figyelmet a KATÁS vállalkozásokat érintő idei évtől érvényes jogszabályokra, illetve arra is, hogy a fogyatékossági támogatásban részesülők a személyi jövedelemadóból személyi kedvezményt vehetnek igénybe, amely lehetőséggel még sokan nem éltek.
2021-01-26 |
A NAV-ablakokban előzetesen időpontot kell foglalni a személyes ügyintézéshez a veszélyhelyzet ideje alatt, azaz november 12-től. Mindezt a Nemzeti Adó és Vámhivatal weboldalán tehetik meg az érintettek. Az ügyfeleknek lehetőségük van telefonos és e-ügyintézésre is.
2020-11-20 |
A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek a biztonságosabb, digitális kommunikációs csatornák, a NAV-nál szinte minden ügy elintézhető elektronikusan is. Az adóhivatal statisztikai adatai azt mutatják, hogy egyre több adózó választja az internetes ügyintézést a személyes megjelenés helyett. A miskolci központi iroda ügyfélszolgálatát közel 50 százalékkal kevesebben keresték fel személyesen az idei év első hat hónapjában a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest. A digitális ügyintézéshez ügyfélkapu megléte szükséges.
2020-09-17 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt