Magyarországon a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2010-ben vezette be az Ökokör programot. Eddig több mint húsz országban vezették be, a skandináv országoktól az Egyesült Államokon át Vietnámig milliónyi embert mozgatott meg, és indított el a változás útján.
2023-08-17 |
Készítsünk képernyőfotót, nézzünk utána a weboldalnak, olvassuk el az általános szerződési feltételeket – ezeket javasolja a szakember, mielőtt olyan webáruházból rendelünk amit nem ismerünk. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Békéltető Testület elnökével beszélgettünk arról hogy mire érdemes odafigyelni internetes vásárláskor.
2022-12-11 |
Megjelentek a készpénzes vevők és 8-10 százalékkal olcsóbban keltek el azok az ingatlanok, amelyeket egyösszegben kifizettek - mondta rádiónknak Bákány Zsoltné Edina, az Otthon Centrum Egyház utcai irodájának vezetője.
2022-06-15 |
Egy 2019 őszén indult kezdeményezés célja valami hasonló volt, bár az ötletgazda, Novák Zsüliet hozzáteszi: nem a szigorú szabályok kialakítása volt a cél, hanem a szemléletformálás.
2022-03-15 |
Nem köteles az eladó kicserélni a nem tetsző ajándékot, ezt legfeljebb üzletpolitikai okok miatt teszi meg, ha ő úgy akarja. Ellenben más a helyzet akkor, ha webáruházból rendeljük meg a terméket. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a Békéltető Testület megyei elnökével beszélgetünk arról, hogy mihez van joga a vásárlónak és az eladónak egy-egy vásárlás alkalmával.
2021-12-28 |
Új lendületet adhat az ingatlanpiacnak, hogy az új építésű lakások esetében az áfa összegét a kormány ismét 5%-ra csökkenti. Ezzel egyrészt a családok otthonteremtését segítik, másrészt a járvány miatt nehéz helyzetbe került építőipart is támogatni akarják. A korábbi években, amíg ez az áfakulcs volt érvényben, érezhető volt az ágazat erősödése, majd ez megtorpant. Szakértők arra számítanak, a kereslet és a kínálat szempontjából is pozitív változást hozhat a döntés.
2020-10-15 |
Ma már egyre több városban találhatunk olyan zöldségest vagy kisboltot, ahol a zacskó mellett ott találjuk az ingyenesen levehető szütyőket is. Ezeket önkéntesek varrják, és juttatják el a partnerek boltokba. A részletekről az ötletgazdával, Kozma Judittal beszélgettünk.
0:00
0:00
2020-09-23 |
Remélhetőleg megváltoztatja a vásárlási szokásokat a vírushelyzet és olyan mezőgazdasági termékeket veszünk, amelyeket magyarok állítanak elő. Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke rádiónknak elmondta: ez szerinte stratégiai fontosságú is lenne, hiszen az alapvető élelmiszerek esetében – ha megérné termelni - nem kellene ellátási hiánytól tartanunk egy esetleges újabb járvány alatt. A szakember példaként a burgonya esetét hozta fel.
2020-07-11 |
Sok üzlet bezárt vagy az online térbe költözött a koronavírus járvány okozta szigorítások miatt. A kényszer megváltoztatta az emberek vásárlási szokásait. Ez az úgynevezett slow fashion irányzatnak kedvezhet és a helyi vállalkozásoknak, amelyek nem tömegtermelést végeznek. De valójában milyen pozitív és negatív hatásai vannak és lehetnek a jelenségnek, arról kérdeztük a debreceni Balogh Dórát, a WEALL ruhamárka megálmodóját és tervezőjét.
0:00
0:00
2020-04-23 |
A fűtés mindenkinek minden télen komoly költség, a fával tüzelőknek pedig arra is figyelniük kell, hogy a csalók ne húzzanak ki a kelleténél jóval több pénzt a zsebükből. Visszatérő probléma, hogy az illegálisan működő fakereskedők nem megfelelő minőségű, vagy a kifizetettnél jóval kevesebb mennyiségű tüzelőt szállítanak a vásárlóknak.
2020-02-05 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt