Új lendületet adhat az ingatlanpiacnak, hogy az új építésű lakások esetében az áfa összegét a kormány ismét 5%-ra csökkenti. Ezzel egyrészt a családok otthonteremtését segítik, másrészt a járvány miatt nehéz helyzetbe került építőipart is támogatni akarják. A korábbi években, amíg ez az áfakulcs volt érvényben, érezhető volt az ágazat erősödése, majd ez megtorpant. Szakértők arra számítanak, a kereslet és a kínálat szempontjából is pozitív változást hozhat a döntés.
2020-10-15 |
Ma már egyre több városban találhatunk olyan zöldségest vagy kisboltot, ahol a zacskó mellett ott találjuk az ingyenesen levehető szütyőket is. Ezeket önkéntesek varrják, és juttatják el a partnerek boltokba. A részletekről az ötletgazdával, Kozma Judittal beszélgettünk.
0:00
0:00
2020-09-23 |
Remélhetőleg megváltoztatja a vásárlási szokásokat a vírushelyzet és olyan mezőgazdasági termékeket veszünk, amelyeket magyarok állítanak elő. Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke rádiónknak elmondta: ez szerinte stratégiai fontosságú is lenne, hiszen az alapvető élelmiszerek esetében – ha megérné termelni - nem kellene ellátási hiánytól tartanunk egy esetleges újabb járvány alatt. A szakember példaként a burgonya esetét hozta fel.
2020-07-11 |
Sok üzlet bezárt vagy az online térbe költözött a koronavírus járvány okozta szigorítások miatt. A kényszer megváltoztatta az emberek vásárlási szokásait. Ez az úgynevezett slow fashion irányzatnak kedvezhet és a helyi vállalkozásoknak, amelyek nem tömegtermelést végeznek. De valójában milyen pozitív és negatív hatásai vannak és lehetnek a jelenségnek, arról kérdeztük a debreceni Balogh Dórát, a WEALL ruhamárka megálmodóját és tervezőjét.
0:00
0:00
2020-04-23 |
A fűtés mindenkinek minden télen komoly költség, a fával tüzelőknek pedig arra is figyelniük kell, hogy a csalók ne húzzanak ki a kelleténél jóval több pénzt a zsebükből. Visszatérő probléma, hogy az illegálisan működő fakereskedők nem megfelelő minőségű, vagy a kifizetettnél jóval kevesebb mennyiségű tüzelőt szállítanak a vásárlóknak.
2020-02-05 |
Ajándékot vásárolni és ajándékozni akkor jó, ha tényleg azt akarom vele kifejezni, hogy a másik mennyire fontos nekem. Veres Péter, gávai református lelkipásztorral arról beszélgetünk, hogy érdemes-e stresszelni az ajándékvásárláson? Kit, milyen ajándékkal lepjünk meg?
0:00
0:00
2019-12-22 |
Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést az elmúlt években. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium több ezer ellenőrzést hajtott végre és ezernél is több próbavásárlást végeztek.
2019-11-24 |
Használt autó vásárlása előtt nagyon sok döntést kell meghoznunk, amelyek a későbbiek során befolyásolhatják a vezetési élményt, a kocsinkra fordítandó költségeket, vagy akár azt is, hogy milyen gyakran kell majd szervizbe járnunk az autónkkal. Amennyiben felkészülten kezdünk a válogatásba, nagy eséllyel szűrhetjük ki azokat a kocsikat, amelyeket nem érdemes megvásárolni.
2019-08-03 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt