Januártól minőségi kifogás esetén a korábbi fél helyett egy éven át a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék hibája a gyártáskor keletkezett-e, vagy nem rendeltetésszerű használatból ered. A vételárat bizonyos esetekben a szavatossággal érintett termékeknél (ilyenek pl. a ruhák, cipők, 10 ezer forintnál olcsóbb műszaki cikkek) is vissza lehet kérni már az első javítás vagy csere után. A részletekről Dr. Tulipán Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület elnöke számol be.
2022-01-27 |
A járványügyi veszélyhelyzetben, a korlátozások időszakában rendkívüli módon megnőtt a távmunka jelentősége. Olyan területeken is alkalmazni kellett az otthoni munkavégzés módszerét, ahol korábban szinte egyáltalán nem volt jelen. A kormány célja, hogy a szabályozás átalakításával segítse az úgynevezett nem hagyományos foglalkoztatási formák terjedését. A gazdasági élet szereplőivel is egyeztetve ezen dolgozik most egy munkacsoport, és a tervek szerint már ősszel az országgyűlés elé kerülhetnek a törvényi szintű változtatások.
2020-07-29 |
2020. január elsejétől már csak digitális adatszolgáltatással működtethető szálláshely Magyarországon. Mint azt Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója elmondta, felméréseik szerint a szállodák 90 %-a, míg a magán szálláshelyeknek csak a 8 %-a használja napi szinten a szálláshelyek működtetésére kidolgozott szoftvert, ugyanakkor a papíralapú vendégkönyv-vezetés jogellenes. Ez a program ingyenesen hozzáférhető a maximum 8 szobával, 16 szálláshellyel működő vendéglátók számára. A Borsod megyei Kamarában tartott konferencián tájékoztatták az érdeklődőket az informatikai támogatási lehetőségekről is.
2019-11-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt