Az adónem alá tartozó vállalkozóknak csak lakossági ügyfelektől lehet bevételük, vállalkozástól, cégektől vagy jogi személytől nem. Fontos odafigyelni arra, hogy a régi adónem alól automatikusan kikerül az ember, viszont azok a vállalkozók, akik szeretnék folytatni a katás adózást, szeptember 25-ig be kell jelenteni, mert a regisztráció már nem automatikus.
2022-07-28 |
Súlyosabban büntetik az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen és az állatviadalokon való részvétel, továbbá már a méreg vagy csalétek kihelyezésének előkészülete is bűncselekménynek számít. Ezek a cselekmények 1- 5 évig büntethetők. A január elsejétől életbe lépett állatvédelmi törvényről elsőként Gulya Angéla miskolci állatorvost hallják.
2022-02-02 |
A járványügyi veszélyhelyzetben, a korlátozások időszakában rendkívüli módon megnőtt a távmunka jelentősége. Olyan területeken is alkalmazni kellett az otthoni munkavégzés módszerét, ahol korábban szinte egyáltalán nem volt jelen. A kormány célja, hogy a szabályozás átalakításával segítse az úgynevezett nem hagyományos foglalkoztatási formák terjedését. A gazdasági élet szereplőivel is egyeztetve ezen dolgozik most egy munkacsoport, és a tervek szerint már ősszel az országgyűlés elé kerülhetnek a törvényi szintű változtatások.
2020-07-29 |
Módosították a Büntető Törvénykönyvet a közelmúltban azzal a céllal, hogy a kuruzslókkal felvegyék a harcot. A módosítást sokan sokféleképpen értelmezik – ezért a mentális segítő szakemberekben felmerülhetett, rájuk is vonatkoztatható-e a törvény. Kíváncsiak voltunk, a törvény hogyan érinti a református szakembereket. A részletekről Tóth Jánost, a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat vezető lelkészét, lelkigondozót kérdeztük.
2020-03-11 |
2020. február 7-én megjelent az új szakképzési törvény végrehajtási rendelete, amely jogszabályban rögzíti az új szakképzési rendszer részleteit. A törvény értelmében a 2020/2021-es tanévtől a szakképző intézményeknek két típusa lesz: a technikum és a szakképző iskola. A minél szélesebb körben történő tájékoztatás érdekében Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony országjárásra indult, amely keretében Miskolcon tájékoztatta a megye szakképzési rendszerének vezetőit a változásokról és a rendszerben rejlő lehetőségekről.
2020-02-14 |
Október 2-án volt az erőszakmentesség világnapja. Ehhez kapcsolódva nagyon sok újságcikk, megmozdulás született, ami arra irányította rá a figyelmet, hogy az erőszak sosem indokolható, és hogy el kell utasítanunk a fizikai és lelki bántalmazás minden formáját. A családon belüli erőszakról például a köztudatban nagyon sok tévhit él. Ezek a tévhitek sokszor megbénítják mind az áldozatok segítségkérését, mind az ismerősök és az intézmények beavatkozását.
2019-10-04 |
Sok ember számára megnyugtató ha tudja, halála esetén a vagyona olyan személyhez kerül, akinek még életében szánta. Sternné dr. Deák Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője nyilatkozik a végrendelkezésről és az azzal kapcsolatos lehetőségekről.
2019-06-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt