Januártól minőségi kifogás esetén a korábbi fél helyett egy éven át a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék hibája a gyártáskor keletkezett-e, vagy nem rendeltetésszerű használatból ered. A vételárat bizonyos esetekben a szavatossággal érintett termékeknél (ilyenek pl. a ruhák, cipők, 10 ezer forintnál olcsóbb műszaki cikkek) is vissza lehet kérni már az első javítás vagy csere után. A részletekről Dr. Tulipán Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület elnöke számol be.
2022-01-27 |
Panellakás milliós négyzetméteráron, rekord az albérleteknél, egy nap alatt eladott ingatlanok - lakáspiaci legek, érdekességek 2020-ból. Tavaly a legolcsóbb ház 300 ezer forintért kereste a gazdáját, a legdrágább eladott panellakás pedig a Balaton partján kelt el 74 millió forintért - derül ki összefoglalójából. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője rádiónknak azt mondta: bár Miskolcon néhány százalékkal nőttek az ingatlanárak tavaly, a város még mindig az egyik legmegfizethetőbb megyeszékhelynek számít. Itt is megfigyelhető volt az országos tendencia, miszerint leginkább a kertes házak iránt nőtt meg a kereslet.
0:00
0:00
2021-01-08 |
Kovács Attila miskolci cipőkészitő mester elmondta: minden cipő méretre, egyéni megrendelésre készül, és benne van minden tudása és szeretete, mint minden más kézműves mesternek. A BOKIK kézműves tagozatának alelnökeként azt is elmondta, hogy minként érinti a jelenlegi helyzet a miskolci kézműves mestereket.
2020-12-03 |
A Modern Vállalkozások Programja keretében a különböző Ipari és Kereskedelmi Kamarákkal összefogva indult el a „Vállalkozz digitálisan!” elnevezésű online sorozat. A cél, hogy a programban résztvevő szakemberek segítséget nyújtsanak azok számára, akik az egyre népszerűbb online kereskedelmet választják.
2020-11-08 |
Ez az oktatási rendszer most szeptemberben már elindult, amelynek a lényege, hogy lehetőleg minél több időt töltsön gyakorlattal a fiatal. A gyakorlati helyet biztosító vállalkozások majd a következő tanévben fognak ebbe bekapcsolódni. Az alelnök szerint ennek segítésében a kamaráknak is nagy szerepük lesz.
2020-10-01 |
Jelentősen emelkedett a szakképzés iránti érdeklődés a végzős általános iskolások körében Miskolcon. A Miskolci Szakképzési Centrum által működtetett középiskolákba az általános felvételi eljárásban 1300 diákot vettek fel, mintegy 10 százalékkal többet, mint tavaly. A jelentkezők több mint a fele a szeptemberben induló technikumba jelentkezett, ezen belül is a legtöbben a gépész és a turisztikai technikusi képzést választották, illetve az új szakma, a kereskedői-webáruházi képzés iránt is nagy volt az érdeklődés - mondta rádiónknak Kiss Gábor, a Szakképzési Centrum kancellárja.
2020-05-13 |
10-20 százalékkal drágulhat a dióbél ára, mert a klímaváltozás következtében Magyarországon is megjelent a dióburok fúrólégy, és az új kártevő ellen főleg a szórványültetvények tulajdonosai nem védekeztek. Magyarországon egyébként közepes mennyiségű az idei termés, 7 ezer tonna dióval számolnak a szakemberek. Ennek fele itthon fogy el, a másik felét Angliába, Németországba, Ausztriába és Svájcba exportálják. A részletekről Apáti Ferencet, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnökét kérdeztük.
2019-10-31 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt