Lassan vége az idegenforgalmi szezonnak. Miskolcot 10-15%-kal kevesebben keresték fel az előző évhez képest. Erről is szólt Szendrei Mihályt, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke.
2023-09-07 |
Az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai augusztus 10-e és 13-a között Hullócsillagok éjszakája a Hortobágyon” – címmel izgalmas, csillaglessel fűszerezett ismeretterjesztő programokkal készülnek.
2023-08-04 |
Az 57 éves múltú Debreceni Virágkarneválon idén 12 virágkocsi vonul fel, melyeket 1500-nál is több táncos kísér augusztus 20-án. Mindezt egy hetes programsorozat egészíti ki augusztus 14 -étől kezdődően számtalan szórakozási lehetőséget kínálva az ilyenkor városunkba látogató turistáknak is.
2023-08-02 |
Az újfehértói Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény célja az, hogy minél több emberrel megismertessék a múlt hagyományait, értékeit, kulturális életét a településen és azon túl is.
2023-07-31 |
A helyiek megmutatják a megye értékei mellett helyi örökségüket is az idelátogató vendégeknek. „Mintha hazajönnél”… találó szlogenük hűen tükrözi a rendezvény ars poetikáját. Muhari Zoltán, a település polgármestere, aki egyben a Szabolcs-Szatmár Bereg Vármegyei Falusi Turizmus elnöke is örömmel nyilatkozott a rendezvény részleteiről.
2023-07-24 |
A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A tervekben szereplő útvonalak felújításának, valamint a Miskolctapolcát Görömböllyel összekötő út megépítésének és a kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza. Miskolctapolcára évről évre több turista látogat el, ezért is fontos az útfejlesztések mielőbbi megvalósítása. A tervekről Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztályának vezetője számol be.
2023-07-11 |
Gasztronómiai- és látogatóközpontot adtak át Mádon. Az impozáns épületegyüttes egy korábban meglehetősen leromlott állapotú helyszínen épült fel. A központ számos szolgáltatást nyújt a településre, valamint a térségbe látogatóknak.
2023-06-19 |
Országszerte 400-nál is több helyszínen kétezer eseménnyel népszerűsítik a kiállítóhelyeket, gyűjteményeket. Debrecenben idén újra közös karszalaggal látogathatók a belvárosi múzeumnegyed intézményei.
2023-06-16 |
Számos újdonságról számoltak be a füzéri-várat is működtető Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság munkatársai újságírók számára szervezett bemutatón. A több ország közgyűjteményeinek, történelmi helyeinek összefogásával, a Smart Museum elnevezésű projekt keretében megvalósult fejlesztések és az új kiállítás elsősorban a tájékozódást és az ismeretszerzést teszik élményszerűvé – hangzott el az eseményen.
2023-05-25 |
Átadták a Magas-hegyi libegő második szakaszát a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. Az új útvonal a Magas- hegyről indul, és a Zsólyomka patak völgyén keresztülhaladva érkezik a Szár-hegyre. Ezzel a Szár-hegyet és a rajta lévő Magyar Kálvária műemlék-együttest is könnyebben és gyorsabban érhetik el a turisták.
2023-04-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt