Debrecenben stratégiai ágazat a turizmus, több fejlesztés is történt ezen a területen az elmúlt években. A Visit Debrecen adatai szerint rekordokat hozott 2023, amikor 4-5%-kal nőtt az ide érkezett vendégek és az itt töltött vendégéjszakák száma. Tavaly óta a Főnix Rendezvényszervező égisze alatt működik a Visit Debrecen, mely a marketing és kommunikáció eszközeivel erősíti ezt a területet.
2024-02-12 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület, Religio et Patria – Szabadság, Hitvallás, Alkotás címmel indította el új turisztikai programját. A korábbi 6 templomot érintő nagy fejlesztési beruházás-sorozatra alapozva, a helyi református értékek bemutatására 3 tematikus útvonalat állítottak össze Debrecenben, a Hajdúságban és a Felső-Tisza-vidékén. A cél, hogy ebben az évben minél több látogatót vonzzanak ezek a helyszínek és komplex élményeket nyújtva.
0:00
0:00
2024-01-29 |
Lassan vége az idegenforgalmi szezonnak. Miskolcot 10-15%-kal kevesebben keresték fel az előző évhez képest. Erről is szólt Szendrei Mihályt, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke.
2023-09-07 |
Az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai augusztus 10-e és 13-a között Hullócsillagok éjszakája a Hortobágyon” – címmel izgalmas, csillaglessel fűszerezett ismeretterjesztő programokkal készülnek.
2023-08-04 |
Az 57 éves múltú Debreceni Virágkarneválon idén 12 virágkocsi vonul fel, melyeket 1500-nál is több táncos kísér augusztus 20-án. Mindezt egy hetes programsorozat egészíti ki augusztus 14 -étől kezdődően számtalan szórakozási lehetőséget kínálva az ilyenkor városunkba látogató turistáknak is.
2023-08-02 |
Az újfehértói Zajti Ferenc Helytörténeti Gyűjtemény célja az, hogy minél több emberrel megismertessék a múlt hagyományait, értékeit, kulturális életét a településen és azon túl is.
2023-07-31 |
A helyiek megmutatják a megye értékei mellett helyi örökségüket is az idelátogató vendégeknek. „Mintha hazajönnél”… találó szlogenük hűen tükrözi a rendezvény ars poetikáját. Muhari Zoltán, a település polgármestere, aki egyben a Szabolcs-Szatmár Bereg Vármegyei Falusi Turizmus elnöke is örömmel nyilatkozott a rendezvény részleteiről.
2023-07-24 |
A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A tervekben szereplő útvonalak felújításának, valamint a Miskolctapolcát Görömböllyel összekötő út megépítésének és a kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza. Miskolctapolcára évről évre több turista látogat el, ezért is fontos az útfejlesztések mielőbbi megvalósítása. A tervekről Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztályának vezetője számol be.
2023-07-11 |
Gasztronómiai- és látogatóközpontot adtak át Mádon. Az impozáns épületegyüttes egy korábban meglehetősen leromlott állapotú helyszínen épült fel. A központ számos szolgáltatást nyújt a településre, valamint a térségbe látogatóknak.
2023-06-19 |
Országszerte 400-nál is több helyszínen kétezer eseménnyel népszerűsítik a kiállítóhelyeket, gyűjteményeket. Debrecenben idén újra közös karszalaggal látogathatók a belvárosi múzeumnegyed intézményei.
2023-06-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt