A rendezvényt szervező Paktumiroda 2023.06.19-én a polgármesteri hivatal Dísztermébe várta azokat a cégeket, és partnereket, akik a Paktum 2017-es Együttműködési Megállapodásának aláírása óta részt vettek a Foglalkoztatási Paktum munkájában.
2023-06-29 |
Még igényelhetik a szabolcs megyei vállalkozások a hét és fél hónapra szóló 100%-os intenzitású bér- és bérköltség támogatást, hiszen a támogatási keret korábbi 1,1 milliárd forintját a kormány további 1 milliárddal megemelte – tudtuk meg a megyei paktumiroda vezetőjétől. Obbágy Verával beszélgetünk
2023-02-17 |
Több mint 1400 álláskeresőnek segített már a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum és ezernél is több cég részesült támogatásban. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közös projektjének célja, hogy hosszú távon fejlessze a foglalkoztatást a megyeszékhelyen.
2022-02-15 |
A munkanélküliségi ráta országosan 3,6%, míg az uniós átlag majdnem a duplája. Persze még mindig vannak rosszabb helyzetben lévő térségek, régiók. A kedvező tendenciák mögött számos kormányzati program is van, amelyek a munkahelyek megőrzését és újak teremtését támogatták az elmúlt időszakban.
2022-01-22 |
A jogszabályok szerint a 25 főnél nagyobb foglalkoztatók vagy felvesznek 20 munkavállalóként 1-1 megváltozott munkaképességű dolgozót, vagy befizetik a rehabilitációs hozzájárulást. Ez 20 főnként közel másfél millió forint évente- tudtuk meg a miskolci Szimbiózis Alapitvány elnökétől. Jakubinyi László szerint a cégek nincsenek tisztában a foglalkoztatásnak ezen ágával ezért a civil szervezet küldetésének tekinti ,hogy felkészítse a borsod megyei cégeket a megváltozott munkaképességű emberek fogadására.
2021-09-29 |
Mindez munkát ad sokaknak, a közétkeztetésbe friss és egészséges alapanyagok kerülnek és vásárolni lehet a helyben készített savanyúságból, tojásból, csirkéből. A koronavírus-járvány ugyan jelentősen megnehezítette a bodrogközi település lakóinak életét, de szerencsésen átvészelték ezt az időszakot is.
2021-06-17 |
Munkaviszony alapesetben egy munkáltató és egy munkavállaló között, egy munkakör ellátására, határozatlan időtartamra, meghatározott munkavégzési helyre és teljes munkaidőben történő foglalkoztatásra jön létre. Vannak azonban ettől eltérő esetek, amikor bizonyos munkafeltételek a megszokottól eltérő módon valósulnak meg. Hogy milyen atipikus foglalkoztatási formák léteznek, ezek milyen tartalmi elemek tekintetében térnek el a tipikustól, valamint hogy az idei év milyen változásokat hozott a munkaerőpiacon, erről is szó lesz a következő percekben. Matiscsákné dr. Lizák Mariannával, az egri Eszterházy Károly Egyetem oktatójával, a miskolci MINŐIES Alapítvány irodavezetőjével beszélgettünk.
2020-12-04 |
A járványügyi veszélyhelyzetben, a korlátozások időszakában rendkívüli módon megnőtt a távmunka jelentősége. Olyan területeken is alkalmazni kellett az otthoni munkavégzés módszerét, ahol korábban szinte egyáltalán nem volt jelen. A kormány célja, hogy a szabályozás átalakításával segítse az úgynevezett nem hagyományos foglalkoztatási formák terjedését. A gazdasági élet szereplőivel is egyeztetve ezen dolgozik most egy munkacsoport, és a tervek szerint már ősszel az országgyűlés elé kerülhetnek a törvényi szintű változtatások.
2020-07-29 |
Ez a mottója a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos online kutatásának, amivel azt vizsgálták, mekkora esélyük van a gyermeket vállaló anyukáknak, apukáknak, hogy a szülési szabadság után visszatérhessenek a munkahelyükre. A visszafoglalkoztatás olyan terület, amiben – az eredmények szerint – még sokat kellene fejlődni, de azért vannak pozitív tapasztalatok, példák is.
2020-03-05 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt