A Hajdú-Bihari Termékdíjat immár második alkalommal hirdette meg a vármegye önkormányzata. A szakavatott zsűritagok szeptember 15-ig várják a mezőgazdasági, élelmiszeripari kézműves termékeket. A cél, hogy létrejöjjön egy igazi márka és a termékek a gyártótól közvetlenül a fogyasztókhoz kerüljenek.
2023-09-07 |
A munkaadók és munkavállalók illetve egyéb szervezetek között közvetítő iroda felvállalta azt is, hogy segít egy platformra helyezni a megyében dolgozó és helyi terméket előállító vállalkozókat, termelőket. Szívből Szabolcs-Szatmár-Beregből - ezzel a szlogennel élve szeretnék kiközvetíteni a helyi nyersanyagból, helyi hagyományok szerint elkészített termékeket az érdeklődők felé. Fricz Péter helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési koordinátort kérdeztük.
2023-02-24 |
A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési programjában célként tűzték ki a helyi termékek népszerűsítését, ahogy azt is, hogy a helyben megtermelt és feldolgozott termékeket „Made in Nyíregyháza” védjeggyel lássák el, jelezve ezzel is a magas minőséget és színvonalat.
0:00
0:00
2023-02-08 |
Januártól minőségi kifogás esetén a korábbi fél helyett egy éven át a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék hibája a gyártáskor keletkezett-e, vagy nem rendeltetésszerű használatból ered. A vételárat bizonyos esetekben a szavatossággal érintett termékeknél (ilyenek pl. a ruhák, cipők, 10 ezer forintnál olcsóbb műszaki cikkek) is vissza lehet kérni már az első javítás vagy csere után. A részletekről Dr. Tulipán Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület elnöke számol be.
2022-01-27 |
Egy évnyi garanciát bukhatunk az akciós termékeken – ezzel a címmel adott ki közleményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tárca a kereskedelmi akciók főszezonjában figyelmezteti a vásárlókat, fogyasztókat, mire érdemes figyelniük az október, novemberi kuponfüzetek, mobil kupon applikációk és nagy leértékelések idején.
2021-10-12 |
Nem csak kellemes és illatos, de bio, kézzel készült és környezetbarát is az a szappan, amelyet Krizsán Laura készít, aki a La Pure szappan megálmodója és kivitelezője. Az Úrréti Református gyülekezet tagja pár éve foglalkozik kizárólag csak a szappan, testradír és vízibomba készítésével, előtte más területen dolgozott, de fontossá vált számára, hogy másoknak adjon, így a workshopjai mellett számos ingyenes programot is szervez.
2020-07-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt