A fiatalok megszólítását, a lelki megújulást, a lelkészhiány leküzdését, az adminisztráció gördülékenyebbé tételét is fontos feladatának látja a délvidéki reformátusok új püspöke.
2023-07-05 |
A Vajdasági Magyar Szövetség ugyan az előző választáshoz képest több mint tízezer szavazattal kevesebbet kapott, így is bejutott a parlamentbe, és várhatóan a Szerb Haladó Párttal koalícióban, kormánypártként politizálhat a következő években.
2022-04-07 |
Megduplázta a parlamenti jelenlétét a Vajdasági Magyar Szövetség a belgrádi parlamentben a hétvégi szerbiai választásokon. Ennek csak részben lehet oka az, hogy a szerbiai ellenzék jelentős része bojkottálta a voksolást, fontosabb oka az, hogy változott a választási törvény, amely megkönnyítette a kisebbségi pártok parlamentbe jutását. Szerbiában önkormányzati választásokat is tartottak, a VMSZ a legtöbb helyen hozta a papírformát, Szabadkán nem tudtak nyerni, bár több szavazatot kaptak, mint négy éve, amikor először lett szerb polgármestere a vajdasági magyarok kulturális és politikai központját jelentő Szabadkának. A hétvégi választásról Tóth Szilárd János politológussal beszélgetünk.
2020-06-27 |
Szerémségben, ami ma Szerbia része, háromezer magyar él, húsz településen. A legnagyobb magyar jelenlét Maradékon van, ahol református közösség is él.
2019-05-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt