Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról: nem lesz kisebb a támogatások összege, vagyis sem az uniós, sem a hozzáadott állami támogatás nem csökken, ugyanakkor lesznek változások - mondta rádiónknak Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szabolcs megyei elnöke.
2020-10-27 |
Az elmúlt években megszokott hagyomány szerint újévi koccintásra hívta a sárospataki közéleti szereplőket, intézményvezetőket, az egyházak képviselőit, civil szervezetek vezetőit, vállalkozóit Aros János a város polgármestere, ahol dr. Komáromi Éva járási hivatalvezetővel, és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselővel együtt adtak számot 2019 történéseiről, valamint az idei tervekről.
2020-01-21 |
Idén is megrendezte a Magyar Politikai Elítéltek Közössége hagyományos megemlékezését nyár végén Sátoraljaújhelyen. Az idei alkalom különlegessége az volt, hogy a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapjával is egybeesett. Az ünnepséget megelőző nap estéjén mutatta be a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye az erre az alkalomra megjelentetett kötetét. Idén ez a Románia börtöneiben rabságot szenvedett politikai elítélt, Újlaky Csaba sorsát mutatja be. Erről a kötetről és a Politikai Elítéltek Közösségéről beszélgetünk Pavlics Tamással, a Börtönmúzeum múzeumi főelőadójával.
2019-10-30 |
Nagy bajnak tartja Öllös László, a Fórum Kisebbségkutató Intézet vezetője, politológus, hogy nem lesz szlovákiai magyar képviselő a következő Európai Parlamentben. Az előző ciklusban ugyanis két képviselő is volt, Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártja és Nagy József, a Most-Híd képviselőjeként dolgozott az EP-ben.
2019-06-18 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt